“Κάντε σχέσεις με συγγενικά σας πρόσωπα, είναι ακίνδυνο” αναφέρει έρευνα!

|
THESTIVAL TEAM

Αλλάζει τα δεδομένα (;) στις δυτικές κοινωνίες, όσον αφορά στην ανάμειξη γονιδίων από άτομα της ίδιας οικογένειας, πολυετής έρευνα σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας…

Ο Αλαν Μπιτλς, μετά από 35 χρόνια έρευνας, εξέδωσε βιβλίο το οποίο ανατρέπει τα “πιστεύω” για τις σχέσεις ατόμων από το ίδιο συγγενικό περιβάλλον.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μέρντοχ στο Περθ της Αυστραλίας εξέδωσε πρόσφατα το Consanguinity in Context, μία απόδοση του οποίου θα μπορούσε να είναι «Τα όρια της συγγένειας», με στόχο να διαλύσει μύθους και παρανοήσεις για τους γάμους μεταξύ ατόμων που έχουν κοντινό βαθμό συγγένειας. 

Σήμερα στον πλανήτη υπάρχουν 1,1 δισ. άνθρωποι, ή πάνω από 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, που είτε είναι παντρεμένοι με συγγενή είτε είναι παιδιά τέτοιου γάμου. Η πρακτική είναι κοινή σε πολλές κοινότητες, μουσουλμανικές, βουδιστικές, ινδουιστικές και εβραϊκές, ακόμη και χριστιανικές, σημειώνει.

Η πάγια άποψη στη Δύση είναι ότι γάμοι μεταξύ πρώτων εξαδέρφων οδηγούν σε παιδιά με αρνητικά γονιδιακά χαρακτηριστικά, σημειώνει. Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία τους στην πραγματικότητα είναι υγιή. Ακόμη και στο ποσοστό αυτών που έχουν κάποιο πρόβλημα, πολλές φορές οφείλεται σε μη γονιδιακά αίτια.

Πληροφορίες: newsit.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.