Πειθαρχική διαδικασία της FIFA για Σακίρι και Τζάκα

|
THESTIVAL TEAM

Πειθαρχικές διαδικασίες ξεκίνησε η FIFA για τους Σερντάν Σακίρι, Γκράνιτ Τζάκα και συγκεκριμένα για τους πανηγυρισμούς μετά την επίτευξη των γκολ τους, στον αγώνα με τη Σερβία την περασμένη Παρασκευή.

Οι δύο διεθνείς, που κατάγονται από το Κόσσοβο, πανηγύρισαν με τη γνωστή χειρονομία που μιμείται τον αετό που εμφανίζεται στη σημαία της Αλβανίας.

Η Σερβία έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της πρώην επαρχίας της, Κοσσόβου, της οποίας ο πληθυσμός των 1,8 εκ. ανθρώπων ήταν κυρίως αλβανικής καταγωγής. Πάντως, οι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν ότι οι πανηγυρισμοί τους είχαν σχέση με την πολιτική.

«Για μένα ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή μέρα. Είναι μια νίκη για την οικογένειά μου, για την Ελβετία, την Αλβανία, το Κόσσοβο. Η χειρονομία ήταν για όλους όσους με υποστήριξαν. Δεν απευθυνόταν στους αντιπάλους μας. Ήταν ένα πραγματικά συναισθηματικό παιχνίδι», δήλωσε ο Τζάκα.

Από την πλευρά του, ο Σακίρι υποστήριξε ότι «δεν έχει τίποτα να κάνει με την πολιτική, είναι για το ποδόσφαιρο».Η FIFA έκανε γνωστό επίσης ότι είχε επίσης κινήσει διαδικασία εναντίον της σερβικής ομοσπονδίας για πολιτικά και προσβλητικά μηνύματα από τους Σέρβους οπαδούς.

Προκαταρκτική έρευνα της FIFA έχει ξεκινήσει επίσης εναντίον του Σέρβου προπονητή Μλάντεν Κρστάιτς για «φερόμενες δηλώσεις που έγιναν μετά το παιχνίδι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FIFA.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο Κρστάις είπε στους Σέρβους δημοσιογράφους ότι ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ, ο οποίος αρνήθηκε πέναλτι στην ομάδα του, θα πρέπει να δικαστεί στη Χάγη, από το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου των Ηνωμένων Εθνών για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.