Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Eurobasket της Κρήτης έκανε ο MVP και μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Τελειώσαμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό που έχουμε χτίσει τόσα χρόνια με αυτή την παρέα. Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλα τα παιδιά για την καριέρα τους. Μόνο χαρά, τίποτα άλλο» εξήγησε κατά την άφιξη της Εθνικής στην Αθήνα και πρόσθεσε:

«Είμαστε μια γροθιά. Το δείξαμε και στα παιχνίδια ότι ο ένας βοηθά τον άλλον. Δείξαμε ότι έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα και ότι είμαστε μία πολύ καλή παρέα».

Ο αρχηγός της γαλανόλευκης ρωτήθηκε αν υπήρχε εξαρχής ο στόχος του χρυσού μεταλλίου: «Στόχος είναι πάντα ένα μετάλλιο. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα είναι χρυσό. Θέλαμε να τελειώσουμε τον κύκλο αυτής της ομάδας με ένα μετάλλιο». Σε ό,τι αφορά το μέλλον του, ο διεθνής φόργουορντ ανέφερε: «Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό ή σε μία ομάδα. Να παίξω και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Πιστεύω ότι είναι η ώρα μου».