Για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου συνελήφθη ένας 62χρονος καθώς και δύο γυναίκες πολίτες των Ηνωμένου Βασιλείου, 20 και 21 ετών, τα μεσάνυχτα από αστυνομικούς στην περιοχή Χερσόνησο Ηρακλείου.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και δράσεων που κάνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε τουριστικές περιοχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διάθεσης και κυκλοφορίας πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου, έγινε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 62χρονου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος κατείχε και διέθετε εντός του καταστήματος του αμπούλες οι οποίες περιείχαν αέριο γέλιου.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Έξι αμπούλες- φιαλίδια οι οποίες περιείχαν αέριο γέλιου, τρία χρησιμοποιημένα μπαλόνια με αέριο γέλιου, 29 κενές αμπούλες -φιαλίδια, μια συσκευασία η οποία περιείχε 50 μπαλόνια, δύο μεταλλικά αντικείμενα με τα οποία διοχετεύεται το αέριο γέλιου μέσα στα μπαλόνια και το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Επίσης στην ίδια περιοχή συνελήφθησαν από την αστυνομία δύο γυναίκες από τη Βρετανία, ηλικίας 20 και 21 ετών, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία "πιάστηκαν" να διαθέτουν προς πώληση συνολικά δεκατρείς αμπούλες- φιαλίδια με αέριο γέλιου με τα οποία γέμιζαν, με μεταλλικό αντικείμενο, μπαλόνια.

Όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά το περιστατικό με μια νεαρή κοπέλα, που κατέρρευσε μετά από χρήση αερίου γέλιου στην Κρήτη.