ΤΩΡΑ: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών για τη “Μακεδονία” και αστυνομικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Πριν λίγο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ συμμετεχόντων στην πορεία για τη Μακεδονία και αστυνομικών δυνάμεων που έχουν παραταχθεί στη Λεωφόρο Νίκης.

Οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από την πλατεία Αριστοτέλους κατάφεραν νωρίτερα να σπάσουν τον φραγμό που στήθηκε με κλούβα των ΜΑΤ, στο ύψος της Αγίας Σοφίας.

Στη συνέχεια, βρήκαν και πάλι μπροστά τους τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν παραταχθεί στο ύψος της οδού Στρατηγού Καλλάρη, σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν στον Λ. Πύργο.

Εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ, προσπαθώντας να απωθήσουν τους συγκεντρωθέντες, έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, ενώ ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση. Οι συμμετέχοντες στην πορεία παραμένουν στο ύψος της Στρ. Καλλάρη.

ast 1.jpg

ast 2.jpg

UPDATE:

Περίπου 30 διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τον φραγμό των ΜΑΤ και έφτασαν στο Άγαλμα του ναυάρχου Βότση, στη Λ. Νίκης, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος της πορείας παραμένει στο ύψος της Στρ. Καλλάρη.

Paralia 2.jpg

 

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα και πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι είχαν καλέσει από νωρίς σε αντισυγκέντρωση, στο Άγαλμα του Βενιζέλου.


Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.