Πολιτικές αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου να ανάψει το «πράσινο φως» για την αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο απαλλάχθηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου από το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείματος το 2009, προκειμένου η χώρα να μπει στα μνημόνια.

Είναι η δεύτερη αναίρεση που ασκείται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ με αποτέλεσμα να πάλι να αναπέμπεται για επανεξέταση από τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση εντοπίζοντας στο επίμαχο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών νομικούς λόγους, για τους οποίους και εισηγείται την επανεξέταση της υπόθεσης.

Τον τελευταίο λόγο για την επανεξέταση ή όχι της υπόθεσης από το Εφετείο έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου δικάζεται, ήδη, για παράβαση καθήκοντος η οποία αφορά παραβάσεις, που αποδίδονται στον ίδιο από πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τις οποίες δεν συγκαλούσε ως όφειλε, τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ ενώ διατήρησε παράλληλα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και αυτή που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πηγή: newsbeast.gr