Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα, με τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος να λειτουργούν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν στις 10 Ιουλίου 2017 και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ενώ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν την αυριανή μέρα απηύθυνε και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΕΚΕΕ έχουν απευθύνει έκκληση τόσο στους εργαζομένους να μην δουλέψουν όσο και στους καταναλωτές να μην ψωνίσουν σήμερα, Κυριακή, τονίζοντας την ένοτνη αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων για 32 Κυριακές.

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που επιτρέπει προαιρετικά τη λειτουργία εμπορικών επιχειρήσεων 32 Κυριακές τον χρόνο, σε συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντάς την «άδικη και παράλογη» .