Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν οι 13 συλληφθέντες, για συμμετοχή στο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, που δρούσε σε Φθιώτιδα και Βοιωτία. Από τους συλληφθέντες τα 9 μέλη του κυκλώματος αντιμετωπίζουν κατηγορίας κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ενώ οι 4 από αυτούς είχαν περιφερειακό ρόλο. Επίσης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σχημάτισαν ογκοδέστατη δικογραφία σε βάρος 124 ατόμων, που προμηθεύονταν ναρκωτικά από τα μέλη του κυκλώματος.

Το κύκλωμα που σύμφωνα με το lamiareport.gr, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Λαμίας, είχε περιοχή δράσης κυρίως τη Λοκρίδα και την περιοχή της Λιβαδειάς. Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας 36χρονος από τον Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι η γυναίκα του και ο αδελφός του, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και τα αρχαία αντικείμενα, που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία.

Προμηθευτές του κυκλώματος με χάσις ήταν δυο Αλβανοί, ενώ στη συνέχεια ο 36χρονος αναλάμβανε την διακίνηση σε διάφορες περιοχές με τα μέλη του κυκλώματος, όπως: Καμένα Βούρλα, Άγιο Κωνσταντίνο, Μαλεσίνα, Αμφίκλεια, Λιβαδειά και άλλες περιοχές κυρίως της Λοκρίδας.

Μεταξύ των συλληφθέντων και μια μητέρα δυο ανηλίκων παιδιών, που διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Καμένα Βούρλα. Το κύκλωμα ήταν ιδιαίτερα δραστήριο, αφού μέσα σε δυο μήνες περίπου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας κατάφεραν να εντοπίσουν περισσότερα από 120 άτομα στα οποία "έσπρωχναν" χασίς. Μάλιστα το ένα από αυτά ήταν ανήλικος.

Στο βίντεο που ακολουθεί Διευθυντής της Διεύθυνσης Φθιώτιδας, Αστέριος Μαντζιώκας, μιλά στους δημοσιογράφους για τη δράση του κυκλώματος και για την εξάρθρωσή του από την Ασφάλεια Λαμίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώνεται στη Φθιώτιδα από την Ασφάλεια Λαμίας μέσα σε λίγους μήνες.

Τα μέλη του αυτού του δεύτερου κυκλώματος, αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση, για προμήθεια, μεταφορά, κατοχή, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς.