Στο νέο σεισμό 5,2 ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Λέσβο αναφέρθηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, λέγοντας πως "αποτελεί μια σεισμική δραστηριότητα η οποία ουσιαστικά υποδεικνύει ότι εισερχόμαστε σε κάποια φάση εκτόνωσης".

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8, ο κ. Λέκκας ανέφερε μεταξύ άλλων: "Θέλαμε αυτόν τον μετασεισμό, θέλαμε αυτήν τη δραστηριότητα. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή χρειαζόμασταν 2-3 σεισμούς αυτής της τάξεως, ίσως και λίγο παραπάνω, για να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε σε μία κατάσταση εκτόνωσης".

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει η πιθανότητα ενεργοποίησης άλλων ρηγμάτων από αυτόν τον σεισμό ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας απάντησε: "Πάντα τίθεται αυτό το θέμα σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Βεβαίως το κοιτάμε, είναι μία από τις βασικές δράσεις που κάνουμε όταν έχουμε τόσο μεγάλη σεισμική δραστηριότητα. Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι η διασπορά όλων των σεισμών που γίνονται είναι σεισμοί των οποίων τα επίκεντρα διατάσσονται μέσα στη ζώνη του ρήγματος που ενεργοποιήθηκε, δηλαδή εντός του σεισμογόνου χώρου, δεν έχουν μεγάλη διασπορά. Συνεπώς, αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε 'ενόχληση' άλλων ρηγμάτων από αυτή τη δραστηριότητα".