«Αποδεκτές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά διάλογος έχει γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπεύθυνος Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε επίσης πως «εμείς θέλουμε να γίνει η επένδυση και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας αλλά με βάση τα συμφωνηθέντα. Η σύμβαση έχει βασικούς όρους που πρέπει να τηρηθούν από την πλευρά της εταιρείας. Οι δύο βασικοί όροι είναι το περιβάλλον και η καθετοποιημένη παραγωγή στην χώρα μας.

«Καταλαβαίνω γιατί η εταιρεία έχει επιλέξει να παίξει έναν πολιτικό ρόλο. Είναι ανέκδοτο να πιστέψουμε ότι Δευτέρα πρωί ήταν σύμπτωση η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της Eldorado Gold ειδικά όταν λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ είχε κάνει το άνοιγμά του στους επενδυτές» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι αποδεκτές και ο καθένας παλεύει για το δίκιο του. Διάλογος έγινε και θα γίνει. Δεν θέλουμε να χαθούν οι θέσεις εργασίας να γίνει η επένδυση αλλά με βάση τη σύμβαση που υπάρχει. Η σύμβαση έχει τους όρους που εξήγησε ο κ. Σταθάκης προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων» και πρόσθεσε ότι το ΣΤΕ απορρίπτει τη συγκεκριμένη μέθοδο που χρησιμοποιεί κυάνιο στη μέθοδο εξόρυξης.

Δείτε το βίντεο της εφημερίδας "Η Αυγή":