Β. Σόιμπλε: Μην με κατηγορείτε για τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε απάντηση σε όσους «βλέπουν» πως το Βερολίνο και ο ESM πιέζουν για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μεταθέτοντας τις όποιες αποφάσεις για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος και σε όσους υποστηρίζουν ότι είναι ανυποχώρητοι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, είπε χαρακτηριστικά «μην κατηγορείτε εμένα για τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει ο enikos.gr το θέμα του χρέους αναμένεται να τεθεί ξανά στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου αν και πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρουν ότι οι εταίροι δύσκολα θα βελτιώσουν τα μέτρα ελάφρυνσης που έχουν ήδη καταθέσει.

Η επιμήκυνση που έχουν προτείνει οι Ευρωπαίοι κρίθηκε ανεπαρκής από το ΔΝΤ, ενώ και η ΕΚΤ διαμήνυσε χθες, δια στόματος του Μπενουά Κερέ, ότι θα ήταν καλό για την ελληνική οικονομία να υπάρξει άμεσα «καθαρότητα» όσον αφορά τις προοπτικές του χρέους.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.