Ταξίδια εξοικείωσης Ιταλών και Ολλανδών δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Ολοκληρώθηκαν τα προγραμματισμένα για το πρώτο εξάμηνο του 2017 ταξίδια εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, το οποία οργάνωσε το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μετά τα ταξίδια εξοικείωσης από Σουηδία, Ρωσία, Ρουμανία, Κορέα, Ιαπωνία, Γερμανία και Πολωνία, ολοκληρώθηκε ένα ειδικό press trip με θέμα “Οίνος & Γαστρονομία”, με δημοσιογράφους ειδικού τύπου από την Ιταλία και ένα press trip από την Ολλανδία, δημοσιογράφων με θέμα “Gay friendly Thessaloniki”.

Στο μεν πρώτο, το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε με το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας για την ανάδειξη του Γαστρονομικού & Οινικού προφίλ της πόλης, στο δε δεύτερο με το Γραφείο ΕΟΤ Ολλανδίας, για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης στον ειδικό Gay τύπο της Ολλανδίας.

Ειδικά στο πρώτο, τέσσερις δημοσιογράφοι ειδικού Οινικού και Γαστρονομικού τύπου, φιλοξενούμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρέμειναν στην πόλη για 4 ημέρες και με τη συνεργασία των “Δρόμων του Κρασιού Βορείου Ελλάδος” δομήθηκε ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε Οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή στις μετακινήσεις του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής καθώς και σε Οινοποιεία της Χαλκιδικής, δίνονατς τη δυνατότητα να ανακαλύψουν 2 από τους Δρόμους του κρασιού της Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα, σχεδιάσθηκαν από το Τμήμα Τουρισμού σε εστιατόρια της πόλης με τη συνεργασία των Σέφ, ειδικά θεματικά γεύματα, βασισμένα στον γαστρονομικό πλούτο της πόλης και συνδυασμένα με κρασιά των Οινικών περιοχών της Μακεδονίας. Ταυτόχρονα γνώρισαν βασικές πτυχές της Ιστορίας της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών, με έμφαση στην μακραίωνη ιστορία του Οίνου στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Αντίστοιχα ταξίδια εξοικείωσης με την ίδια θεματική “Γαστρονομία & Οίνου” και σε άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, σχεδιάζονται ήδη με τη συνεργασία των Γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού για το Β εξάμηνο του 2017 και το 2018 και τη συνδρομή των “Δρόμων του Κρασιού Βορείου Ελλάδος”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.