Για σκοπιμότητες, οι οποίες συσκοτίζουν το όραμα της εξέλιξης της βαλκανικής γειτονιάς μας έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, πίσω από την πρόταση αυτή βρίσκονται σκοπιμότητες να απομειωθεί η σημασία της συμφωνίας με την πΓΔΜ, να απομειωθεί η ψηφοφορία για την λήξη του προγράμματος και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας που τα κόμματα - που τώρα στηρίζουν την δυσπιστία - έδωσαν στους δανειστές και η σκοπιμότητα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση και στους ΑΝΕΛ, που όμως δημιουργήθηκε τελικά στους δικούς της συμμάχους στο Κοινοβούλιο. Ακόμη ο υπουργός Υποδομών, είπε πως διαπιστώνεται η επικράτηση της ακροδεξιάς λογικής στην ΝΔ, ενώ μίλησε και για τις «ακροδεξιές των δύο χωρών που χτυπάνε τη συμφωνία».

Επιπλέον, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως «αν αφήσουμε αυτές τις σκοπιμότητες θα δούμε την οραματική εικόνα για την γειτονιά μας, να θέλουμε δηλαδή να δημιουργήσουμε σε αυτή τις συνθήκες των χωρών της κεντρικής Ευρώπης: να περνάς από την μία χώρα στην άλλη χωρίς να αντιλαμβάνεσαι που είναι τα σύνορα, να υπάρχουν συνεργασίες, κοινές παραγωγικές δράσεις, καθημερινές μετακινήσεις, λίγα έξοδα για τους εξοπλισμούς, να μην υπάρχουν απομονωμένες περιοχές στα σύνορα χωρών».