Τη στήριξη της Λαϊκής Ενότητας Α΄Θεσσαλονίκης στους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ, που διαμαρτυρήθηκαν για ακόμα μία φορά σήμερα έξω από τα γραφεία της Εταιρείας, εξέφρασαν η συντονίστρια της Ν.Ε. Σουλτανίδου Χριστίνα, και την πρ. βουλευτή Χαραλαμπίδου Δέσποινα.

Στη συζήτηση με τους εκπροσώπους των απολυμένων δήλωσαν τη στήριξη της Λαϊκής Ενότητας, στο δίκαιο αίτημά τους να μην χάσουν τη δουλειά τους, αφού εργάζονται στην ΕΥΑΘ από οκτώ έως και δέκα εννιά χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Α΄Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τη συντονίστρια της Ν.Ε. Σουλτανίδου Χριστίνα, και την πρ. βουλευτή Χαραλαμπίδου Δέσποινα, παραβρέθηκε σήμερα το πρωί στην κινητοποίηση των ενενήντα απολυμένων έξω από την ΕΥΑΘ, προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράσταση της Λαϊκής Ενότητας στο δίκαιο αίτημά τους, να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Στη συζήτηση με τους εκπροσώπους των απολυμένων δήλωσαν τη στήριξη της Λαϊκής Ενότητας, στο δίκαιο αίτημά τους να μην χάσουν τη δουλειά τους, αφού εργάζονται στην ΕΥΑΘ από οκτώ έως και δέκα εννιά χρόνια.

Τόνισαν ότι οι μορφές αυτές προσλήψεων κρατούν σε πολιτική και εργοδοτική ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους, η πλειοψηφία των οποίων στο τέλος οδηγούνται, δυστυχώς, σε απολύσεις.

Τόνισαν επίσης τις ευθύνες, όχι μόνον των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής, καθώς και της Διοίκησης της ΕΥΑΘ, επειδή, στο διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, με τον οποίο προσέλαβαν στην ΕΥΑΘ 150 νέους εργαζόμενους, δεν προέβλεψαν μοριοδότηση για τους συμβασιούχους, προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους, όπως πολύ σωστά, έπραξαν για τον ΑΣΕΠ στους ΟΤΑ.

Η άρνηση των Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης να δεχθούν αντιπροσωπεία των απολυμένων, παρά τα πολλαπλά αιτήματά τους, δείχνει ότι δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λειτουργεί με επιλεκτικά κριτήρια, σε ότι αφορά τους εργαζόμενους, τα οποία εφαρμόζει κατά το δοκούν.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στο πλευρό των απολυμένων, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους, ο οποίος συνεχίζεται έξω από την ΕΥΑΘ.

Αυτό που ζητούν οι συμβασιούχοι είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Να τονίσουμε πως οι συμβασιούχοι για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους".