Ο 27χρονος σοφέρ της Κιμ Καρντάσιαν ήταν ανάμεσα στους 17 συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι πήραν μέρος στην ένοπλη ληστεία στο Παρίσι. Η ληστεία, αξίας περίπου εκατομμύρια 10 εκατ. ευρώ ήταν η μεγαλύτερη κλοπή κοσμημάτων που έχει συμβεί -τα τελευταία 20 χρόνια- επί γαλλικού εδάφους της Γαλλίας και αφορά ιδιώτη.

Οι τελευταίες εξελίξεις ενισχύουν όλο και περισσότερο το σενάριο που θέλει η ληστεία σε βάρος της διάσημης τηλεπερσόνας να είναι εσωτερική υπόθεση.

Ο 27χρονος σοφέρ εργαζόταν για την Κιμ και την οικογένειά της όποτε βρισκόντουσαν στο Παρίσι. Η αστυνομία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο οδηγός της στο Παρίσι γνώριζε το πρόγραμμά της και όλες της τις κινήσεις.

Οι κατηγορούμενοι ηλικίας 23- 72 ετών είναι ύποπτοι ότι συμμετείχαν στην κλοπή των κοσμημάτων στο Παρίσι. Σύμφωνα με την αστυνομία ο αρχηγός της σπείρας είναι ένας 72χρονος ο οποίος γνώριζε την Κιμ και την οικογένειά της.

Η ληστεία της 3ης Οκτωβρίου

Η ληστεία είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 3ης Οκτωβρίου όταν η Kim χαλάρωνε στο κρεβάτι της όταν ξαφνικά άκουσε το θόρυβο από τα βήματα των ληστών. Όπως μετέδιδαν τότε τα ξένα πρακτορεία, η Κιμ πριν τη φιμώσουν ικέτευσε για τη ζωή της. «Έχω δύο μωρά, αφήστε με να τα μεγαλώσω» φέρεται να είπε στους δράστες.

Ο θυρωρός του πολυτελούς ξενοδοχείου στο Παρίσι όπου συνέβη η ληστεία σε συνέντευξή του λίγες ημέρες αργότερα είχε κατηγορήσει τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου για «κενά ασφαλείας»

Σύμφωνα με την Daily Mail, η επιδρομή στο δωμάτιο της Καρντάσιαν είχε «άρωμα» της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» μια συμμορία εγκληματιών που βρίσκεται πίσω από ληστείες κοσμημάτων εκατομμυρίων ευρώ, με τη δράση της να ξεκινά από το 1984.

Δείτε τις φωτογραφίες των υπόπτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα: