Έστρωσαν τραπέζι στην πλατεία Αριστοτέλους – Δείτε γιατί (φωτο)

|
THESTIVAL TEAM

Ένα τραπέζι με πιάτα ποτήρια και στη μέση… λαχανικά στήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Αριστοτέλους, κοντά στο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη.

Το τραπέζι στρώθηκε στο πλαίσιο δράσης της ΔΕΘ – Helexpo, με αφορμή την έναρξη της έκθεσης Food & Drinks by Detrop αύριο, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο χώρος για το τραπέζι επιλέχθηκε και λόγω της τελετής έναρξης του το 65ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου που είναι προγραμματισμένη σήμερα στις 19:00.

Η ΔΕΘ – Helexpo συνεργάστηκε με έξι εστιατόρια της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της έκθεσης Food & Drinks δημιούργησαν έξι πιάτα από προμηθευτές που συμμετέχουν στην έκθεση τροφίμων και ποτών. Επίσης, πέντε μπαρ δημιούργησαν ένα κοκτέιλ με κοινό συστατικό.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο εξωστρέφειας της ΔΕΘ και προκειμένου να έρθουν σε επαφή τα καταστήματα της πόλης με τους προμηθευτές που συμμετέχουν στην έκθεση.

Εστιατόρια, σεφ και μπαρ της Θεσσαλονίκης αναδεικνύουν με τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες τα προϊόντα των εκθετών

Η Food & Drinks International Expo by Detrop, που θα πραγματοποιηθεί από τις 1-3 Νοεμβρίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, καινοτομεί και «βγαίνει» στην πόλη, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες και τους κατοίκους της να γευτούν τη γαστρονομία της, τις δημιουργίες γνωστών σεφ, αλλά και να δοκιμάσουν ευφάνταστα cocktail από μπαρ «παντρεύοντας» τοπικά προϊόντα και γεύσεις.

Στο πλαίσιο της Food & Drinks International Expo by Detrop θα πραγματοποιηθεί ένα νέο project, το “Gastronomy EXPerience – Taste the stories”, με στόχο να συνδέσει μικρούς και μεγάλους παραγωγούς και μεταποιητές μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης με κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Οι σεφ επιλεγμένων εστιατορίων, θα αξιοποιήσουν τις εκλεκτές πρώτες ύλες των συμμετεχόντων εκθετών στη φετινή διοργάνωση, δημιουργώντας πρωτότυπες συνταγές και ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία θα συμπεριληφθούν και θα διατίθενται σε εστιατόρια και σε μπαρ σε ειδικά μενού για συγκεκριμένες ημέρες. Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο project είναι από τα κορυφαία της Θεσσαλονίκης και οι αναγνωρισμένοι σεφ τους θα ετοιμάσουν πρωτότυπα και εκλεκτά μενού. Ειδικότερα συμμετέχουν οι:

-Executive Chef Απόστολος Αλτάνης, Εστιατόρια Alfredo΄s Grand Dining / Kipos Regency Casino Thessaloniki / Ambrosia του Hyatt Regency Thessaloniki

-Executive Chef Σωτήρης Ευαγγέλου, Εστιατόριο «Salonica» του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς

-Chef Δημήτρης Αγόρατζης, Εστιατόριο Γλυκάνισος

-Chef Δημήτρης Κοτσιβός, Εστιατόριο Marea

-Chef Παρασκευάς Χαντζιάρας, Εστιατόριο Iberico &

-Chef Βασίλης Μπούσι, Εστιατόριο Πρίγκιπας.

Εκτός από σεφ και εστιατόρια η Food & Drinks International Expo by Detrop κινητοποιεί και μπαρ της πόλης ενθαρρύνοντάς τα να δημιουργήσουν ένα μοναδικό “signature cocktail” εμπνευσμένο από την έκθεση.

Η δράση Signature Cocktail φέρνει συγκεκριμένα μπαρ της Θεσσαλονίκης σε μια γιορτή, που θα αναδείξει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στον κλάδο των ποτών και της εστίασης, καθώς κάθε μπαρ θα δημιουργήσει μοναδικά cocktail με κύριο το cold brew.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.