Χείμαρρος ο Χρήστος Κούτρας: Αν δεν σου αρέσει κάτι δεν πας να το δεις, το να το “κατεβάζεις” είναι πράξη βίας

«Ο βανδαλισμός ενός έργου τέχνης είναι… πολιτική πράξη ή πράξη βίας;» ρώτησαν ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούντος στο νέο επεισόδιο για το «Η Ελλάδα ψηφίζει» που προβλήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ.
Μάλιστα, οι δυο δημοσιογράφοι θέλησαν να κάνουν δυο καθ’ όλα συγκεκριμένα σχόλια για την βίαιη κίνηση του βουλευτή της Νίκης να «κατεβάσει» έργα από την εθνική πινακοθήκη.
Ειδικότερα, ο Χρήστος Κούτρας σχολίασε αρχικά πως «ποιος να του το έλεγε του βουλευτή ότι θα γίνει ερώτηση σε τηλεπαιχνίδι, Σάββατο βράδυ, με αυτό που έκανε».
Εν συνεχεία, δε, ο παίκτης του «Η Ελλάδα ψηφίζει» απάντησε πως η εν λόγω κίνηση είναι… πολιτική πράξη για να έρθει η ψηφοφορία του κοινού να τον διαψεύσει με ποσοστό 83% – 13% υπέρ της πράξης βίας. «Γιατί η τέχνη είναι τέχνη και άμα δεν σου αρέσει κάτι, από αυτό που βλέπεις, δεν πας να το δεις», τόνισε τότε ο Γιάννης Ντσούνος.
«Αν δεν σου αρέσει κάτι, δεν πας να το δεις. Το να το “κατεβάζεις” και να κάνεις οτιδήποτε άλλο είναι πράξη βίας, ας πούμε. Ναι, πράξη βίας. Πάντως σίγουρα δεν είναι πολιτική πράξη. Πολιτική πράξη είναι άλλα πράγματα αλλά αυτό δεν είναι πολιτική πράξη» επισήμανε, με τη σειρά του, ο Χρήστος Κούτρας για να συμπληρώσει τα εξής: «Εν τω μεταξύ είχε και το ανάποδο αποτέλεσμα από αυτό που ήθελαν να κάνουν. Γιατί με αυτό που συνέβη, έχουν δει όλοι τα έργα τα οποία δεν είναι και κολακευτικά».
«Τι να πούμε τώρα; Να κοροϊδευόμαστε; Αλλά εν πάση περιπτώσει με αυτό που έγινε το έμαθε όλη η Ελλάδα. Ας πρόσεχαν. Πάντως ο βουλευτής έχει εξασφαλίσει την επανεκλογή του, τον έχει μάθει όλη η Ελλάδα. Μέχρι που τον κάναμε και ερώτηση στο τηλεπαιχνίδι, μπράβο παιδιά, ωραία»
Δείτε το βίντεο