Θεσσαλονίκη: 40χρονος stalker κάνει το βίο αβίωτο στην πρώην σύντροφο του

|
ΦΑΝΗ ΧΑΡΙΣΗ

Η γυναίκα είναι επιχειρηματίας και ο 40χρονος ξημεροβραδιάζεται έξω από το κατάστημα της ενώ προχωρά και σε ψευδείς καταγγελίες σε βάρος της σε υπηρεσίες χρησιμοποιώντας μάλιστα το ονοματεπώνυμο της πρώην συζύγου της

Το βίο αβίωτο έχει κάνει ένας 40χρονος τη ζωή της πρώην συνομήλικης συντρόφου του παρακολουθώντας κάθε βήμα της ενώ παράλληλα προβαίνει σε ψευδείς καταγγελίες σε διάφορες αρχές προκειμένου να την βλάψει επαγγελματικά και οικονομικά.

Η 40χρονη είναι επιχειρηματίας και συγκεκριμένα είναι ιδιοκτήτρια χώρου εστίασης. Όταν χώρισε λαμβάνοντας διαζύγιο από τον σύζυγό της προχώρησε μετά από αρκετό καιρό σε σχέση με τον 40χρονο όμως τελικά η επιχειρηματίας προχώρησε στη διάλυση της σχέσης μη επιθυμώντας άλλο να συνεχίσει.

Από εκείνη την στιγμή η 40χρονη περνά εξαιρετικά δύσκολες ώρες καθώς όπως αναφέρει στο thestival.gr η δικηγόρος της Χριστίνα Σωτηράκογλου, «ο 40χρονος έχει μετατραπεί σε stalker παρακολουθώντας κάθε βήμα της επιχειρηματία, για ώρες ολόκληρες βρίσκεται έξω από το κατάστημα της προκαλώντας μάλιστα και φασαρίες με διάφορες αφορμές ενώ παράλληλα προχωρά διαρκώς σε καταγγελίες κατά της επιχείρησης της προκειμένου να την βλάψει ψυχικά και οικονομικά».

«Έχουμε νέα μορφή stalking. Η γυναίκα υφίστανται βία με τη μορφή απειλών, καταγγελιών σε βάρος της επιχείρησης της και μάλιστα ανύπαρκτων καταγγελιών σε όλους τους φορείς δηλαδή σε ΕΦΕΤ, ΣΔΟΕ, Εφορία, Πολεοδομία με αποτέλεσμα τον εκφοβισμό και την οικονομική της εξαθλίωση. Πρόκειται για άνδρα με εμμονική προσωπικότητα που προσπαθεί να την εκφοβίσει επειδή χώρισαν» τόνισε η κ. Σωτηράκογλου προσθέτοντας ότι η διαδικασία ελέγχου των φορέων που εξετάζουν τις καταγγελίες – οι οποίες αποδεικνύονται ανύπαρκτες και ψευδείς- είναι χρονοβόρα και τον τελευταίο χρόνο έχουν κοστίσει σημαντικά στην οικονομική κατάσταση της 40χρονης.

«Η ανύπαρκτη αυθαιρεσία μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι ανύπαρκτη δημιουργεί πάρα πολλές δυσχέρειες στο κομμάτι της επιχείρησης με αποτέλεσμα το θύμα μέχρι να απεμπλακεί από όλα αυτά να έχει χάσει ένα χρόνο από την ζωή της, με τεράστια οικονομική δαπάνη, πάρα πολύ μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία και να ρισκάρει το κλείσιμο της επιχείρησης της χωρίς λόγο, χωρίς να φταίει», είπε η κ. Σωτηράκογλου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο 40χρονος πρώην σύντροφος της επιχειρηματίας όπως ανέφερε η δικηγόρος προχωρά στις καταγγελίες στις υπηρεσίες χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ενώ δεν δίστασε όπως τόνισε η κ. Σωτηράκογλου να χρησιμοποιήσει στις καταγγελίες ακόμα και το ονοματεπώνυμο του πρώην συζύγου της γυναίκας.

«Ο καθένας δυστυχώς μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο όνομα θέλει στις τηλεφωνικές καταγγελίες, πλην όμως μπορούμε να τον εντοπίσουμε από το τηλέφωνο. Δηλαδή η υπηρεσία καταγράφει το τηλέφωνο το οποίο καλεί. Βέβαια μέχρι να πάρεις το αντίγραφο της καταγγελίας πρέπει να κάνεις αίτηση στην υπηρεσία, να σου έρθει απορριπτική και να πας στον εισαγγελέα να πάρεις παραγγελία και μετά να ξαναστείλεις το αίτημα για να σου δώσει η υπηρεσία το αντίγραφο της καταγγελίας. Είναι μια διαδικασία και χρονοβόρα και κοστοβόρα», επισήμανε.

Μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η 40χρονη το δικαστήριο έχει επιβάλει στον 40χρονο stalker να μην την πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων ενώ όπως είπε η κ. Σωτηράκογλου «θα ασκηθούν κι άλλα δικαστικά μέτρα για αποζημιώσεις κλπ».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.