Θεσσαλονίκη: 175.000 κιλά τσουρέκι θα παράξουν οι φούρνοι για το Πάσχα – Πού θα κυμανθούν οι τιμές

Περίπου 175.000 κιλά τσουρεκιού αναμένεται να παράξουν φέτος οι 580 φούρνοι του νομού Θεσσαλονίκης ενόψει του Πάσχα ενώ η τιμή του απλού τσουρεκιού παραμένει σχεδόν ίδια με πέρσι.
Μιλώντας στο thestival.gr η πρόεδρος των αρτοποιών Θεσσαλονίκης, κ. Έλσα Κουκουμέρια ανέφερε ότι κατά μέσο όρο το κάθε αρτοποιείο θα ζυμώσει περί τα 300 κιλά τσουρέκι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των πελατών τους, ευχόμενη μάλιστα να υπάρχει μεγάλη ζήτηση και το κάθε αρτοποιείο να ζυμώσει ακόμα περισσότερα κιλά για τσουρέκια.

Οι τιμές όπως είπε τουλάχιστον στο κλασικό, απλό τσουρέκι θα παραμείνει ίδια με πέρυσι χωρίς διαφοροποιήσεις.
«Στο απλό τσουρέκι, στο κλασικό δεν θα έχουμε διαφοροποιήσεις στις τιμές σε σχέση με πέρσι. Οι τιμές ξεκινούν από 14 ευρώ. Όμως εκεί που θα υπάρξει διαφοροποίηση στις τιμές είναι στην σοκολάτα κι αυτό το γνωρίζει όλος ο κόσμος καθώς η τιμή της έχει εκτοξευθεί, μιλάμε για διπλάσια τιμή» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κουκουμέρια προσθέτοντας ότι η πλειονότητα των καταναλωτών προτιμά τα κλασικά τσουρέκια και μόνο το 2-3% της κατανάλωσης αφορά τα σοκολατένια ενώ η τιμή τους αναμένεται να κυμανθεί από 17 ευρώ και άνω.
«Το θέμα για εμάς είναι να έρθει ο κόσμος και να ψωνίσει, διότι σε ένα Πάσχα που ο κόσμος δεν θα έχει πληρωθεί και οι συνταξιούχοι δεν θα έχουν πάρει τις συντάξεις τους, ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει» είπε η πρόεδρος των αρτοποιών που επισήμανε ότι ενώ η περίοδος της νηστείας λόγω του Πάσχα είναι μια εξαιρετική περίοδος πωλήσεων για τα αρτοποιεία φέτος οι πωλήσεις είναι ιδιαίτερα χαμηλά.
«Δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά. Για εμάς η νηστεία που διαρκεί 40 ημέρες είναι η καλύτερη περίοδος, πιο καλή και από τα Χριστούγεννα. Αυτό δεν έγινε φέτος. Θα κινηθεί ο κόσμος τη Μεγάλη Εβδομάδα; Δεν ξέρω. Πάντως δεν έχει καλό δείγμα η αγορά» τόνισε η πρόεδρος των αρτοποιών Θεσσαλονίκης.