Κιλκίς: Αρκούδα “περιοδεύει” τα βράδια στους λόφους του Ακρίτα και καταστρέφει κυψέλες μελισσοκόμων (φωτο & video)

|
THESTIVAL TEAM

Συχνές εμφανίσεις στους λόφους του Ακρίτα Κιλκίς, στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, κάνει το τελευταίο διάστημα μια αρκούδα μαζί με το μικρό της, αναζητώντας τροφή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής η αρκούδα με το μικρό της έρχονται τα βράδια από την περιοχή των Σκοπίων και περνούν τα σύνορα στοχεύοντας τις κυψέλες των μελισσοκόμων του Ακρίτα και στην πολύτιμη γι’ αυτές τροφή που κρύβουν.

Ο μελισσοκόμος Αλέξης Σαββίδης δήλωσε στο eidisis.gr πως η μεγαλόσωμη αρκούδα του έχει καταστρέψει πάνω από 30 κυψέλες, τις οποίες είχε αναπτύξει στην περιοχή των Μνημείων της Μάχης Δοϊράνης, συνεπώς πολύ κοντά στον ομώνυμο οικισμό και στο Τελωνείο Δοϊράνης.

Μάλιστα, ο μελισσοκόμος τοποθέτησε κάμερες στην περιοχή των κυψελών του, οι οποίες και κατέγραψαν τις καταστροφικές κινήσεις της βραδινής επισκέπτριας, ενώ από τις πατημασιές που έχουν εντοπίσει στις «επιδρομές» συμμετέχει και το μικρό αρκουδάκι.

Οι επισκέψεις είναι πλέον συχνές τα βράδια, γιατί όπως μας είπε ο κ. Σαββίδης, οι κυψέλες είναι πολλές στην περιοχή της Δοϊράνης. Γι’ αυτό και οι μελισσοκόμοι αναγκάστηκαν να βάλουν κάμερες και συναγερμούς, επιχειρώντας να τρομάξουν και να απομακρύνουν την αρκούδα από τις κυψέλες τους. Ωστόσο, μια βραδιά που αντιλήφθηκαν την αρκούδα, πήγαν στο χώρο με τις κυψέλες και την απομάκρυναν. Είχε καταστρέψει έξι κυψέλες, αλλά μετά από ώρες επέστρεψε και κατέστρεψε άλλες 24 κυψέλες, κοντά στα Βρετανικά Στρατιωτικά Κοιμητήρια!

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.