Εθελοντές με σκύλους-διασώστες επισκέφθηκαν σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

|
THESTIVAL TEAM

Με επίκεντρο την αγάπη για τα ζώα και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη σε αυτά και τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, παιδιά δημοτικών σχολείων από τη δημοτική ενότητα Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευμένους σκύλους της εθελοντικής διασωστικής ομάδας τα «Αρκούδια».

Στο σχολικό τους περιβάλλον οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη χρησιμότητα των σκύλων διάσωσης και έθεσαν σχετικές ερωτήσεις στους εθελοντές και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Φροντίδας Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς Ιωάννη Ζαρίφη.

Παράλληλα τα παιδιά έμαθαν λεπτομέρειες για τις αποστολές στις οποίες συμμετέχουν τα εκπαιδευμένα σκυλιά και είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν μαζί τους υπό το βλέμμα του επικεφαλής της ομάδας Βασίλη Βίτσα και άλλων εθελοντών από «Τα Αρκούδια» οι οποίοι έλαβαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας.

Η έκπληξη που επιφύλαξαν οι εθελοντές στα παιδιά ήταν μια εντυπωσιακή επίδειξη διάσωσης με πρωταγωνιστές τους εκπαιδευμένους σκύλους που έγινε στην αυλή στου σχολείου.

«Στόχος μας είναι να εμπεδώσουν οι αυριανοί πολίτες τη σημασία της παρουσίας των ζώων στη ζωή μας αλλά και να διδαχθούν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται απέναντί τους και αυτό ακριβώς είδαν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων που επισκεφτήκαμε συνοδεία των σκύλων-διασωστών», τόνισε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ι. Ζαρίφης.

Τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της ομάδας «Τα Αρκούδια» ευχαρίστησαν ιδιαίτερα μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη θερμή υποδοχή ενώ από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε και τους εθελοντές για τη δράση τους.

Τέλος με αφορμή την ημέρα η αντιδημαρχία Αδέσποτων και Δεσποζόμενων ζώων επισημαίνει ότι η 4η Οκτωβρίου πέραν όλων των άλλων υπενθυμίζει σε όλους την ανάγκη να αναλάβουμε συλλογικά δράση κατά της κακοποίησης των ζώων και υπέρ της προστασίας της άγριας ζωής και της καλλιέργειας φιλοζωϊκής συνείδησης σε όλους μας από πολύ μικρή ηλικία.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.