Διαμαρτυρία έξω από την Εθνική Πινακοθήκη – “Σταματήστε τη Θεοκρατία”, έγραφαν στο πανό (φωτο)

|
THESTIVAL TEAM

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε έξω από την Εθνική Πινακοθήκη, η οποία πυροδοτήθηκε μετά από τον βανδαλισμό της έκθεσης από τον βουλευτή της «Νίκης», Νίκο Παπαδόπουλο.

Όπως αναφέρει το rodosreport.gr, οι διαμαρτυρόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο της Πινακοθήκης και κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Σταματήστε τη Θεοκρατία».

Δείτε φωτογραφίες:

Απομακρύνθηκαν οριστικά τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης

Η Εθνική Πινακοθήκη ενημέρωσε, με ανακοίνωσή της, πως τα έργα της έκθεσης που βανδάλισε ο βουλευτής της «Νίκης», Νίκος Παπαδόπουλος, απομακρύνθηκαν από το δάπεδο, σύμφωνα με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως τα βανδαλισμένα έργα παρέμεναν στο δάπεδο της αίθουσας που τα φιλοξενεί από τη στιγμή της επίθεσης που πραγματοποίησε ο βουλευτής, μέχρι και χθες.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι με γνώμονα την ασφάλεια της Εθνικής Πινακοθήκης- Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, των έργων τέχνης, των εργαζομένων και των επισκεπτών, καθώς και την αποκατάσταση της εύρυθμης θεσμικής λειτουργίας, τα έργα τέχνης του Χριστόφορου Κατσαδιώτη, τα οποία παρουσιάζονταν στην έκθεση, «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου» απομακρύνθηκαν από το δάπεδο με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.