Αθωώθηκαν δύο ανήλικοι για επίθεση σε περιπολικό στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων δύο από τους πέντε νεαρούς που κατηγορούνταν ότι πέταξαν μια ξύλινη καρέκλα σε περιπολικό στη Θεσσαλονίκη, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν το σημείο για αυτοσχέδιους αγώνες στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2023 στη Νέα Μηχανιώνα, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να ταυτοποιήσει τα εμπλεκόμενα άτομα τον Φεβρουάριο του 2025. Πρόκειται για νεαρούς ηλικίας 17 έως 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σύμφωνα με το protothema.gr.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών, την ίδια ημέρα του περιστατικού, επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, αγνόησε σήμα αστυνομικών να σταματήσει και διέφυγε, εγκαταλείποντας το δίκυκλο σε παραλιακή περιοχή της Νέας Μηχανιώνας.

Οι δύο ανήλικοι που κάθισαν σήμερα στο «σκαμνί» του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών και απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες. Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι ενήλικοι, αναμένεται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο δικηγόρος των δύο ανηλίκων, Γιάννης Μανδράου, δήλωσε στο protothema.gr μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου:

«Οι εν λόγω ανήλικοι δεν προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας ότι βρέθηκαν στον χώρο όπου τελέστηκε η εγκληματική ενέργεια. Μόνο το γεγονός ότι συνευρέθηκαν με τους δράστες σε καφετέρια της περιοχής την ίδια ημέρα δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει την τέλεση του αδικήματος της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.