Δήμο Ωραιοκάστρου: 1.800 χορευτές στο 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων τον Ιούνιο

|
THESTIVAL TEAM

Την κορυφαία ετήσια πολιτιστική εκδήλωση των Βλάχων, το Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ωραιοκάστρου τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ), Μιχάλη Μαγειρία. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προστασίας των ζώων συντροφιάς, Ευαγγελία Δρόσου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΠΣ Βλάχων,  Ιωάννης Μπατζοτάσιος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Δαρδακούλης και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΠΟΠΣ Βλάχων ,Κωνσταντίνος Στούπας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα ενόψει του39ουΠανελλήνιουΑνταμώματος Βλάχων, που θα πραγματοποιηθεί στο Ωραιόκαστρο στις 27 και 28 Ιουνίου 2025. Το Αντάμωμα συνδιοργανώνουν η ΠΟΠΣ Βλάχων και ο Δήμος Ωραιοκάστρου, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο κ. Μαγειρίας ανέφερε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων θα συμμετάσχουν περίπου 1.800 χορευτές και είπε πως ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τα 8.000 άτομα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου,  Παντελής Τσακίρης, τόνισε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Ωραιοκάστρου η συνδιοργάνωση του 39ου Πανελλήνιου Ανταμώματος  Βλάχων» και σημείωσε ότι «ο Δήμος θα υποστηρίξει έμπρακτα το σημαντικό αυτό θεσμό, στον οποίο η αυθεντική παράδοση περνά από γενιά σε γενιά».

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα βρεθούν η παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, ο  «Μεγάλος Χορός», «ΚόρλουΜάρι»,  καθώς επίσης και η παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων της Ομοσπονδίας σε ομάδες με βάση την κοινή καταγωγή τους.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.