Ηρακλής: Έκανε το πρώτο βήμα ανόδου με νίκη-πρόκριση απέναντι στον Πρωτέα Βούλας

Το πρώτο βήμα για την άνοδο του στη Basket League έκανε ο Ηρακλής το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα νικώντας τον Πρωτέα Βούλας με 82-87 και εξασφαλίζοντας τη θέση του στο Final -4- της Elite League που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στην Καρδίτσα (3-5 Μαϊου).
Η ομάδα του Γιώργου Σιγάλα που δείχνει σταδιακά ότι την αλλάζει προς το καλύτερο απέδωσε κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ, με το πρώτο δεκάλεπτο να είναι εξαιρετικό σε άμυνα και επίθεση (12-33).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι κυανόλευκοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους σε αρκετά σημεία, δεν είχαν την ίδια ευστοχία όπως στο πρώτο δεκάλεπτο και οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση κατάφεραν να… μαζέψουν τη διαφορά για να κλείσει το ημίχρονο με 36-49.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής είχε σταθερά το προβάδισμα (διψήφια διαφορά) και μόνο στο τέλος ο Πρωτέας προσπάθησε για την ολική ανατροπή μειώνοντας 82-85, ωστόσο ο Νίκος Τσιακμάς με δύο εύστοχες βολές τελείωσε την υπόθεση νίκη.
Πρώτος σκόρερ για τον Ηρακλή αναδείχθηκε ο Νίκος Παπαρέγκας με 17 πόντους, στους 12 ακολούθησε ο Νίκος Τσιακμάς, 11 είχε ο Κιθ Στόουνς ενώ με 10 τελείωσε ο Κωνσταντίνος Καμπουρίδης.
Από την πλευρά του Πρωτέα Βούλας ξεχώρισε ο Παναγιώτης Κόης με 15 πόντους, 14 είχε ο Ζανλουί Μπέρικ, 12 μέτρησε ο Θανάσης Γκρέκας, 11 ο Νίκος Χαρούνι ενώ με 10 ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Ντέρικ Γουόκερ.
Τα δεκάλεπτα: 12-33, 36-49, 57-68, 82-87