Θεσσαλονίκη: Έφερε ναρκωτικά μέσω ταχυδρομείου από ΗΠΑ και Καναδά – Κατασχέθηκαν 2,6 κιλά χασίς, πώς συνελήφθη

|
THESTIVAL TEAM

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη πρωινές ώρες της Τετάρτης, 19 Φεβρουαρίου 2025, στη Θεσσαλονίκη, άτομο που κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόκειται για μέλος διεθνικής εγκληματικής ομάδας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην εισαγωγή ακατέργαστης κάνναβης στη χώρα μας, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, η σύλληψη του κατηγορούμενου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, από την ανάλυση των οποίων και μετά από δημιουργία «προφίλ» ατόμων (profiling), κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του σε ταχυδρομικό υποκατάστημα, όπου είχε παραλάβει δέμα προερχόμενο από τις Η.Π.Α.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -1.140- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -525- ευρώ, καθώς και το κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Περαιτέρω, από την εξέλιξη της έρευνας, εντοπίστηκε σε Μονάδα Διανομής ακόμη -1- δέμα, με στοιχεία παραλήπτη αυτά του κατηγορουμένου, προερχόμενο από τον Καναδά και το οποίο περιείχε -3- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -1.527- γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Δείτε τη φωτογραφία που έδωσε η ΕΛΑΣ στη δημοσιότητα:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.