Χαλκιδική: Καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης σε σπίτια αλλοδαπών που έλειπαν – Κατασχέθηκαν 71 δενδρύλλια (φωτο)

|
THESTIVAL TEAM

Συνελήφθη χθες σε περιοχή του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου, ένας 24χρονος ελληνικής καταγωγής, μέλος εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στη διακίνηση ναρκωτικών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ένας 23χρονος Έλληνας και ένας 25χρονος Αλβανός, μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, μετά από μεθοδική και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι άνδρες, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2024, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούσαν οικίες αλλοδαπών ιδιοκτητών, που απουσίαζαν το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκε ο συλληφθείς να εξέρχεται από οικία σε συγκρότημα κατοικιών, σε απομονωμένη περιοχή της Χαλκιδικής. Από την οικία κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 1 αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Όπως διαπιστώθηκε, μαζί με τα άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας, χρησιμοποιούσαν και τη διπλανή οικία του ίδιου συγκροτήματος κατοικιών, για την εσωτερική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 71 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 50 εκατοστών, τα οποία είχαν αποψιλωθεί, 
  • 1 συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 1 κιλού και 556 γραμμαρίων,
  • 1 συσκευασία με κλώνους κάνναβης βάρους 637 γραμμαρίων,
  • 16 λαμπτήρες, 16 μετασχηματιστές και 3 ψαλίδια.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.