Επί 75 χρόνια, από τις 15 Αυγούστου του 1942, είχαν χαθεί τα ίχνη του Μαρσελίν Ντιμουλίν και της συζύγου του Φρανσίν. Τα επτά παιδιά του ανδρόγυνου κατέληξαν σε οικοτροφεία, ενώ σήμερα η μικρότερη κόρη, σε ηλικία 79 ετών δηλώνει: «Περάσαμε όλη τη ζωή μας ψάχνοντας τους γονείς μας, τώρα βρέθηκαν αγκαλιασμένοι μέσα σε παγόβουνο και μπορούμε να τους ενταφιάσουμε όπως αρμόζει».

Στον παγετώνα «3.000» που συνεχώς συρρικνώνεται, στις Ελβετικές Άλπεις, κρύβονταν τα ίχνη του ζευγαριού που δεν επέστρεψε ποτέ από λιβάδι, περίπου 120 χιλιόμετρα νότια της Βέρνης.

Εργαζόμενος στο αλπικό θέρετρο Les Diablerets, σε υψόμετρο 2.615 μέτρων (8.600 πόδια), ανέφερε το μακάβριο εύρημα καλώντας την αστυνομία.

«Ο άντρας, υποδηματοποιός που πέθανε στα 40 του χρόνια και η γυναίκα, δασκάλα 38 ετών, φορούσαν ρούχα τέλεια διατηρημένα από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τα υπάρχοντα τους ήταν άθικτα», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εκπρόσωπος της ελβετικής αστυνομίας.

«Εικάζεται ότι μπορεί να έπεσαν σε ρωγμή κρυμμένη στο χιόνι κι εκεί παγιδεύτηκαν, μέχρι που ο παγετώνας υποχώρησε για να αποκαλύψει τα άψυχα σώματά τους», γράφει η εφημερίδα Tribune de Geneve.