Τραγικό τέλος βρήκαν σήμερα τρεις άνθρωποι στην πόλη Χάμα της Συρίας, από επίθεση αυτοκτονίας στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων.

Συγκεκριμένα,  αποτέλεσμα της βομβιστικής ενέργειας ήταν να χάσουν τη ζωή τους δύο γυναίκες και ένας άνδρας και να τραυματιστούν άλλοι 11, οι δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το protothema.gr, το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων έδωσε στη δημοσιότητα έναν πρώτο απολογισμό από την επιχείρηση απελευθέρωσης της πόλης Ράκα, από τις αμερικανικές και κουρδικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την έκθεσή του, από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς έχουν χάσει τη ζωή τους τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον 224 άμαχοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν 38 παιδιά και 28 γυναίκες. Η ίδια πηγή ανέφερε πως δεν έχει εικόνα για τους θανάτους που έχουν επέλθει από άλλες επιθέσεις, ή από εκτελέσεις τζιχαντιστών.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και οικογένειες έχουν παγιδευτεί εντός της συριακής πόλης και χρησιμοποιούνται ως ασπίδα από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι αμερικανικές και κουρδικές δυνάμεις σφυροκοπούν δίχως έλεος σε όλα τα σημεία.