Βρετανία: Εκκενώθηκαν πέντε πολυκατοικίες στο Λονδίνο λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

|
THESTIVAL TEAM

Οι ένοικοι πέντε πολυκατοικιών στο βόρειο Λονδίνο απομακρύνθηκαν επειγόντως από τα διαμερίσματά τους στη διάρκεια της περασμένη νύκτας έπειτα από οδηγίες των αρχών, εννέα ημέρες μετά την τραγική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι δημοτικές αρχές του Κάμντεν ανακοίνωσαν πως συνολικά 800 διαμερίσματα κατανεμημένα σε πέντε πολυκατοικίες θα «εκκενώνονταν αμέσως» ώστε να επιτραπεί η πραγματοποίηση «επειγουσών εργασιών» αντιπυρικής ασφάλειας.

Μέσα στη νύκτα, κάτοικοι απομακρύνονταν από τον πύργο Τάπλοου με τις βαλίτσες τους. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας κατευθύνονταν προς ένα τοπικό κέντρο ψυχαγωγίας, το Swiss Cottage Leisure Center, στο οποίο θα περνούσαν τη νύκτα.

«Η πυρκαγιά του Γκρένφελ άλλαξε τα πάντα και δεν μπορούμε να το διακινδυνεύσουμε», υπογράμμισε η Τζόρτζια Γκουλντ, υπεύθυνη του δήμου. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των ανθρώπων όσο θα πραγματοποιούμε αυτές τις επείγουσες εργασίες».

Η πυρκαγιά που κατέστρεψε τον πύργο Γκρένφελ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.