"Σύμφωνο αμοιβαίας συνεργασίας", που στοχεύει στην επίτευξη μέγιστων τουριστικών ωφελειών για τη Θεσσαλονίκη, υπέγραψαν ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) και το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης-Thessaloniki Convention Bureau(TCB) στο πλαίσιο του ανοικτού μέρους της Γενικής Συνέλευσης του TCB.

Κοινός στόχος και των δύο φορέων είναι να καταστεί η Θεσσαλονίκη ισχυρός τουριστικός προορισμός και με ειδικό ενδιαφέρον για τον συνεδριακό τουρισμό καθώς, όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου, η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει η ιδανική "συνεδριούπολη". Όπως επισήμανε, γίνεται προσπάθεια να ενισχυθούν οι "δύσκολοι μήνες" της πόλης και μεγάλο ποσοστό αυτής της ενίσχυσης και αύξησης των διανυκτερεύσεων μπορεί να το φέρει ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν η πρόεδρος του ΟΤΘ και αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο πρόεδρος του ΔΣ του TCB Ιωάννης Ασλάνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η διευθύντρια του TCB, Έφη Κουδελή, παρουσίασε τα αποτελέσματα του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού 2017 όπου -μεταξύ άλλων- παρουσιάστηκε το σύνολο των δράσεων του φορέα, αναδεικνύοντας, όπως σημείωσε, τη σημαντική ανοδική πορεία που είχε η Θεσσαλονίκη κατά το 2017.

Σύμφωνα με την κ. Κουδελή, τη χρονιά που πέρασε, το TCB συμμετείχε σε συνολικά 24 δράσεις δικτύωσης, προώθησης και προβολής της πόλης, όπως εκθέσεις, φόρουμ και εκπαιδευτικά συνέδρια. Ο φορέας αναπτύχθηκε με 12 νέα μέλη, ενώ η εξωστρέφειά του αποδείχθηκε στο σύνολο των αιτημάτων που έλαβε, απαριθμώντας περίπου 40 αιτήματα υποστήριξης διοργανώσεων και περίπου 30 αιτήματα ζήτησης προσφορών (Requests for proposal).

Η διευθύντρια του TCB παρουσίασε, επίσης, τις προγραμματισμένες δράσεις του φορέα για το νέο έτος με σκοπό την προβολή και προώθηση του προορισμού (Θεσσαλονίκη) με τη συμμετοχή του TCB σε διεθνείς διοργανώσεις αλλά και την προετοιμασία του εντύπου Meeting Planner' s Guide σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόσθεσε ακόμη ότι η ανάπτυξη του Ambassador?s Programme, με σκοπό τη συνεργασία του TCB με την ακαδημαϊκή κοινότητα, θα αποτελέσει προτεραιότητα για τη νέα χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ