Την έναρξη της τουριστικής καμπάνιας του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε προορισμό φιλικό προς την οικογένεια ανακοίνωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Ο κεντρικός δήμος χαράσσει μια νέα πολιτική και στρατηγική σε συνεργασία με την υπεύθυνη της ιστοσελίδας pigolampides.gr, Ιωάννα Σεραφειμίδου , προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

"Η Θεσσαλονίκη είναι μια φιλική για την οικογένεια πόλη. Είναι ασφαλής πόλη. Υπάρχουν τουριστικοί προορισμοί που έχουν υποφέρει από τρομοκρατικές υποθέσεις. Είναι πλεονέκτημα για την πόλη. Είναι πόλη που περπατιέται και που μπορεί να κινηθεί κάποιος ολόκληρη την ημέρα με την οικογένειά του" ανέφερε ο κ. Πέγκας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της αυριανής ημερίδας "Θεσσαλονίκη και τουρισμός: Ιδέες, ευκαιρίες και συνεργασίες για την ανάπτυξη μιας πόλης φιλικής προς την οικογένεια".

O ίδιος αποκάλυψε πως εμπνεύστηκε την ιδέα από ένα ταξίδι του στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, όπου αντίκρισε μια πόλη με πολλές παιδικές χαρές και δραστηριότητες φιλικές προς την οικογένεια.

pegkas.jpg

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σκοπού έχουν "επιστρατευθεί" περισσότερα από 20.000 φυλλάδια, τα οποία διατεθούν μέσα από εκθέσεις, μέσω της διπλωματίας των πόλεων, μέσω digital, και της ιστοσελίδας του ΟΤΘ. Σε αυτά τα υπάρχει ένας κώδικας QR,  μέσω του οποίου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες και τα σημεία ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, θα εγκατασταθούν info points σε κομβικά σημεία της πόλης, με κεντρικό ένα γυάλινο υπερσύγχρονο stand point δίπλα από το Βασιλικό Θέατρο, το οποίο θα λειτουργεί 12 ώρες την ημέρα και 7 μέρες την εβδομάδα.

Από την πλευρά της η κα Σεραφειμίδου, εξέφρασε την πεποίθησή της πως η συνεργασία αυτή θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Σε ερώτηση για το αν τους ανησυχούν τα φαινόμενα αγοραπωλησίας ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων σε κεντρικά σημεία της πόλης, η ίδια απάντησε: "Με έναν περίεργο τρόπο μου αρέσει το παιδί μου να μάθει να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. Δεν θα ήθελα να ζει σε ένα ιδανικό περιβάλλον".

"Φυσικά μας απασχολεί. Είναι φαινόμενα σε όλες τις μεγάλες αστικές πόλεις. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι ρουφάνε όλη την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορούμε μόνοι μας να τα λύσουμε" υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων.