Ένα τετράωρο ταξίδι στη ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι το επιθυμούν την Κυριακή 4 Μαρτίου.

Αναζητούμε τα ίχνη μιας αυτοκρατορίας που σημάδεψε τον αρχαίο κόσμο. Αυτοκράτορες και μάρτυρες, αρχαίοι θεοί και καινά δαιμόνια, αρχαιολόγοι και αρχαιοκάπηλοι, “μαγεμένα” αγάλματα και “καταραμένοι” τόποι αποτελούν σταθμούς σε αυτή την περιήγησή μας στο χώρο και τον χρόνο. Βαδίζουμε πάνω στα ρωμαϊκά κατάλοιπα της πόλης και αποκαλύπτουμε τα κρυμμένα τους μυστικά. Η ρωμαϊκή αγορά, η μυστηριακή Ροτόντα, η θριαμβική αψίδα του Γαλερίου και το ανακτορικό συγκρότημα του, ο χαμένος ιππόδρομος της Θεσσαλονίκης έχουν να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες, δόξας και σκότους, δύναμης και ήττας μιας εποχής που άφησε πίσω μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Η διαδρομή μας ολοκληρώνεται σε επιλεγμένες αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου συνδέουμε τα ευρήματα με τους τόπους στους οποίους βρέθηκαν, ανατροφοδοτώντας τη σύνδεση μας με την τοπογραφία της ρωμαϊκής πόλης” αναφέρει στο κάλεσμά της η ομάδα Thessaloniki Walking Tours.

Σημείο συνάντησης: Ρωμαϊκή Αγορά

Ώρα: 10:30 πμ.

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες/ κρατήσεις:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & 6978186900-1

www.thessalonikiwalkingtours.com