Με τις “3 σονάτες για βιολί και πιάνο του E. Grieg” ολοκληρώνονται τα Κυριακάτικα Πρωινά της ΚΟΘ

|
THESTIVAL TEAM

Τα φετινά Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. ολοκληρώνονται με το ντούο για βιολί και πιάνο των Ευάγγελου Παπαδημήτρη (βιολί) και του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου (πιάνο), που θα ερμηνεύσουν τις 3 σονάτες για βιολί και πιάνου του Νορβηγού συνθέτη Edvard Grieg.

Ο Γκρηγκ έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του Ρομαντισμού, με τη μουσική του να ενσωματώνει και να αναδεικνύει στοιχεία της παραδοσιακής σκανδιναβικής μουσικής, θέτοντας τα θεμέλια δημιουργίας μίας εθνικής σχολής. Σπουδαίος πιανίστας και ο ίδιος, ξεχωρίζει για την ποιότητα της πιανιστικής του γραφής και τη μελωδική του εφευρετικότητα.

Ξεχωριστή θέση στην πλούσια εργογραφία του κατέχουν οι τρεις σονάτες του για βιολί και πιάνο, που σκιαγραφούν την εξέλιξη της συνθετικής του πορείας αποτελώντας, κατά κάποιο τρόπο, μία σύντομη μουσική βιογραφία του. Οι δύο πρώτες γράφτηκαν στην αυγή της πλούσιας καριέρας του, ενώ η αγαπημένη του τρίτη και πλέον γνωστή εξ αυτών στη δύση της. Η τελευταία διαφέρει από τις δύο προηγούμενες, που χαρακτηρίζονται από ένα λυρικό ενθουσιασμό, ως προς το μάλλον σκοτεινό και βαθιά στοχαστικό της χαρακτήρα, παρόλο που την έγραψε σε μία από τις πλέον ευτυχισμένες περιόδους της ζωής του.

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018, ώρα 12:00
Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’

Βιολί: Ευάγγελος Παπαδημήτρης
Πιάνο: Χαράλαμαπος Αγγελόπουλος

Πρόγραμμα:

‘Οι 3 σονάτες για βιολί και πιάνο του E. Grieg’
Έντβαρντ Γκρηγκ (1843-1907): Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ.1 σε φα μείζονα, έργο 8
Έντβαρντ Γκρηγκ (1843-1907): Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ.2 σε σολ μείζονα, έργο 13
Έντβαρντ Γκρηγκ (1843-1907): Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ.3 σε ντο ελάσσονα, έργο 45

Τιμές εισιτηρίων: 10€
Μειωμένο: 5 €
(ισχύει για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων)

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.