5 φράσεις που είναι πιο σημαντικές από το ”σ’αγαπώ”

|
THESTIVAL TEAM

Είναι κάποιες περίοδοι σε μια σχέση με έναν άνθρωπο (ορισμένες φορές είναι ακόμα και ολόκληρη η σχέση έτσι), που δε μπορείς ή δε θες να ξεστομίσεις το “σ’ αγαπώ”.

Αν με ρωτάς, είναι όντως μια πολύ δύσκολη ατάκα γιατί πέρα από το ότι νιώθεις πως ανοίγεις τα φύλλα της καρδιάς σου στον αντίπαλο, ουσιαστικά είναι σαν να του κάνεις και την δεύτερη ερώτηση – κόλαφο: “εσύ;”. Οπότε η ενδεχόμενη απάντησή του είναι λογικό να σε τρομάζει.

Για να αποφύγεις, λοιπόν, όλη αυτή την τρικυμία εν κρανίω στη φάση που κοιτάζεστε, χαϊδεύετε μαλλιά και βλέπει ο ένας την ψυχή του άλλου, αντί για το “σ’ αγαπώ” επίλεξε να του πεις κάτι από τα παρακάτω, που και θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση, και – μεταξύ μας – είναι και πράγματα πιο ουσιαστικά από ένα “σ’ αγαπώ” που όλοι παίρνουν πίσω αύριο – μεθαύριο.

“Σ’ ευχαριστώ”

Δεν υπάρχει κάποια φράση που να μπορεί να εκφράσει κάτι σημαντικότερο από την ευγνωμοσύνη. Είναι εκείνη η αξία που χάνεται σιγά σιγά και θεωρούμε τον άλλο δεδομένο. Φροντίστε να εκτιμάτε ο ένας τον άλλον και να το δείχνετε με κάθε ευκαιρία. Με το να ευχαριστείς κάποιον για κάτι που κάνει, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να τον κρατήσεις χαρούμενο και έτοιμο να προσπαθήσει πάλι για οτιδήποτε.

“Είσαι υπέροχος πατέρας/σύντροφος/θείος/δάσκαλος κλπ”

Όταν τον βλέπεις να ασχολείται με κάτι και του επισημαίνεις πόσο καλός είναι σε αυτό, θα τον κάνεις να νιώσει υπέροχα. Αυτού του είδους τα κοπλιμέντα θέλουν να ακούν οι άντρες από μια γυναίκα.

“Μου αρέσει πολύ όταν με αγγίζεις”

Όλοι χρειαζόμαστε από τον σύντροφό μας μια υπενθύμιση ότι μας θέλει. Ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις που η συχνότητα του σεξ μπορεί να αραιώσει.

“Αν είναι σημαντικό για σένα, εντάξει”

Όταν ξέρει ότι δε θες να κάνεις κάτι, αλλά θα το κάνεις για χάρη του, είναι μια υπενθύμιση ότι τα θέλω του και οι επιθυμίες του είναι για σένα εξίσου σημαντικά με τα δικά σου. Δείξε ότι τον εμπιστεύεσαι ακόμα κι όταν δεν τον καταλαβαίνεις απόλυτα.  

 “Σε συγχωρώ”

Όλοι θα μιλήσουμε άσχημα πάνω στον θυμό μας, το θέμα είναι να ξέρεις πότε να συγχωρήσεις κάποιον. Αυτό που έχει σημασία, είναι να νιώθετε ότι μπορείτε να είστε ακριβώς ο εαυτός σας μέσα στη σχέση, οπότε και τυχόν λάθη θα συγχωρεθούν.

πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.