Τι είναι αυτό που “ρίχνει” τη λίμπιντο στους άνδρες;

|
THESTIVAL TEAM

Μία έρευνα που έγινε σε ένα διάστημα 20 χρόνων έρχεται να μας πει ότι αυτό που φοβούνται όλοι οι άντρες είναι τελικά πραγματικότητα.

Όσες περισσότερες δουλειές κάνουν μέσα στο σπίτι τόσο λιγότερο σεξ επιζητούν.

Κοινωνιολόγοι από το Juan March Institute της Μαδρίτης ερεύνησαν τη σεξουαλική ζωή παντρεμένων ζευγαριών στις ΗΠΑ. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι οι άντρες που μαγείρευαν τακτικά και καθάριζαν το σπίτι έκαναν λιγότερο σεξ από εκείνους που κάθονταν όλη την ώρα και άφηναν τις γυναίκες τους να κάνουν όλες τις δουλειές του σπιτιού, όπως τον παλιό καλό καιρό. (Αυτό που δεν διευκρινίζει η έρευνα είναι αν οι άντρες που δεν έκαναν καμία δουλειά στο σπίτι έκαναν περισσότερο σεξ με τις δικές τους γυναίκες μιας και αυτές επωμίζονται όλα τα βάρη του σπιτιού).

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Sociological Review έδειξε πως δουλειές του σπιτιού, όπως το μαγείρεμα και το καθάρισμα, θεωρούνται ακόμη γυναικεία υπόθεση και κατά 80% γίνονται ακόμα και σήμερα από τη γυναίκα του σπιτιού.

Μιας και η συγκεκριμένη έρευνα έγινε σε μεγάλης ηλικίας ζευγάρια κατά πάσα πιθανότητα δεν ανταποκρίνεται και πολύ στη σημερινή πραγματικότητα. Σήμερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και πολλοί άντρες βοηθούν τις γυναίκες τους στις δουλειές του σπιτιού χωρίς να μειώνεται η διάθεσή τους για σεξ.

Πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.