Χρόνια πολλά σάντουιτς!

|
THESTIVAL TEAM

Η πόλη Σάντουιτς, στη νοτιοανατολική Αγγλία, γιορτάζει σήμερα τα 250 χρόνια…..

από τη δημιουργία του πρώτου ομώνυμου σνακ.

Σύμφωνα με το θρύλο, ήταν μια έμπνευση του κόμη του Σάντουιτς. Το όνομά του το πήρε από τον περίφημο κόμη Τζον Μόνταγκιου, ο οποίος ήταν μανιώδης χαρτοπαίχτης, και μη θέλοντας να σταματήσει το παιχνίδι, ζήτησε να του φέρουν μια φέτα βοδινό τοποθετημένη ανάμεσα σε δύο φέτες ψημένου ψωμιού. Ο θρύλος λέει, ότι οι συμπαίκτες του παρήγγειλαν να φάνε “ό,τι πήρε και ο Σάντουιτς”, βαφτίζοντας με αυτόν τον τρόπο το νέο έδεσμα του κόμη.

Έτσι, σήμερα  ηθοποιοί με κοστούμια εποχής, θα παρουσιάσουν επί σκηνής την περίφημη βραδιά 
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται ένας διαγωνισμός για το καλύτερο σάντουιτς και συναυλίες μουσικής του 18ου αιώνα προς τιμή του κόμη. Η γαλλική πόλη Ονφλέρ, που έχει αδελφοποιηθεί με το Σάντουιτς, θα προσφέρει σάντουιτς με γαλλική μπαγκέτα, για περισσότερη ποικιλία.

Ο σημερινός κόμης του Σάντουιτς ,οργανώνει ,επίσης ,ένα γιγαντιαίο δείπνο στο οποίο θα δεσπόζει, φυσικά, η “εφεύρεση” του διάσημου προγόνου του.

Οι ιστορικοί πάντως διατυπώνουν επιφυλάξεις για την προέλευση του σάντουιτς και πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι είναι παλαιότερο του 18ου αιώνα. Αυτό βέβαια, δεν εμποδίζει την πόλη να τιμήσει τον ήρωά της.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.