Δονητής της βικτωριανής εποχής βγαίνει “στο σφυρί”

|
THESTIVAL TEAM

Σε δημοπρασία βγαίνει ένας δονητής της βικτωριανής εποχής, κατασκευασμένος από ελεφαντόδοντο στην Ιρλανδία, από τον οίκο δημοπρασιών Matthews.

Το «αρχαίο παιχνίδι του σεξ» αναφέρεται ως αντίκα- «παρέα κυριών», από γλυπτό ελεφαντόδοντο επενδυμένη με δέρμα και αναμένεται να αποφέρει στη δημοπρασία από 500 ως 800 ευρώ.

«Είναι ένα όμορφο κομμάτι, το οποίο προέρχεται από γνωστή αγγλο-ιρλανδική οικογένεια. Ένα μέλος της οικογένειας το βρήκε σε ένα συρτάρι και το έδωσε για δημοπρασία», ανέφερε ο δημοπράτης Damien Matthews στην εφημερίδα Irish Times.

«Πιστεύουμε ότι το ελεφαντόδοντο χρονολογείται από τη δεκαετία του 1840. Ο αρχικός ιδιοκτήτης, ήταν στην Ινδία το 1840, όπου σκότωσε έναν ελέφαντα, και έφερε το σπίτι τον χαυλιόδοντα,» πρόσθεσε. Ο Matthews πιστεύει επίσης ότι ο ιδιοκτήτης ζήτησε τη βοήθεια από κινέζους χαράκτες για να δημιουργήσει το ασυνήθιστο αντικείμενο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο δημοπράτης δηλώνει επίσης σίγουρος ότι επρόκειτο για έναν «προχωρημένο» σύζυγο, καθώς η βικτωριανή εποχή ήταν πολύ σεμνότυφη.

«Αυτή ήταν μια πολύ «ανοιχτή» οικογένεια, και αυτό ήταν ένα πολύ τρυφερό δώρο από τον άντρα στη γυναίκα. Το επίπεδο λεπτομέρειας είναι απίστευτο ενώ υπάρχει και μια καρδιά στη βάση αλλά και μία θήκη όπου μπορούσε να έχει μια τούφα από τα μαλλιά του», σημείωσε επίσης ο Matthews και συμπλήρωσε ότι δεν έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο από τη συγκεκριμένη εποχή, γράφει το Reuters.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.