Όταν οι νεοναζί ψάχνουν για ακροδεξιούς

|
THESTIVAL TEAM

Του Ε. Σαμουήλ*

Ο γνωστός για τα αντισημιτικά του παραληρήματα, βουλευτής Κουράκης που είχε το θράσος να παρελάσει με φαιοκόκκινα λάβαρα στην επέτειο του…

αντιφασιστικού αγώνα “αποκάλυψε” τον διαχειριστή του blog “Ταχάλια” που….το χαρακτήρισε “ακροδεξιό”. Είναι ο ίδιος βουλευτής που κατηγόρησε τον πρόεδρο του επειδή έκανε το εγκλημα να συναντηθεί με τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο ενός δημοκρατικού κράτους όπως το Ισραήλ.

Έχω γράψει και άλλες φορές για τον Κουράκη αλλά δεν περίμενα να με δικαιώσει τόσο δείχνοντας με υψωμένο δάχτυλο και κραυγάζοντας “ακροδεξιός”. Συμπεριφορά που σε αυτή την χώρα την έχουμε ζήσει σε άλλες εποχές με υψωμένα δάχτυλα και στόματα πίσω από κουκούλες να φωνάζουν “εβραίος” ή “κουμουνιστής”. 

Το γνώρισμα του φασίστα πάντα ήταν να βάζει ταμπέλες στους ανθρώπους για να μπορεί μετά να τους πετροβολά. Το λέω αυτό γιατί είμαι αναγνώστης του Ταχάλια και μπορώ να κρίνω εάν προωθεί ναζίστικές – αντισημιτικές απόψεις. Δεν το κάνει. Εδώ έχουμε μια ιερά εξέταση που όταν ο φεουδάρχης είχε πρόβλημα με την αγρότισα την βάφτιζε μάγισσα και την έκαιγε στην πυρά. Δεν μπορεί ο συνάδελφος του τελευταίου απολογητή του Μουσολίνι, κυρίου Νάσου Θεοδωρίδη να μιλά για ακροδεξιά.

Δεν ξέρω αν ο δημοσιογράφος που κατονομάζει είναι διαχειριστής του Ταχάλια ή αν είναι απλώς φιλοξενούμενος όπως εγώ στο Olympia. Δεν ξέρω ούτε αν είναι πρόοδος ή εφιάλτης που ο Κουράκης υψώνει το δάχτυλο χωρίς να φοράει κουκούλα. Ξέρω όμως ότι σίγουρα την διαθέτει όπως και άλλον εξοπλισμό που ταυτίζεται με αυτόν των μελανοχιτώνων.

* Το άρθρο συντάχτηκε από τον Ε. Σαμουήλ για το olympia.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.