Δρομολογείται η κατασκευή τζαμιού στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Όταν ακόμη ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε προκαλέσει σάλο με την αναφορά του για τη δημιουργία τζαμιού, αλλά και αποτεφρωτηρίου νεκρών στη Θεσσαλονίκη. Οι εξελίξεις τώρα…

σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, φαίνεται πως οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό “Βήμα”, με τίτλο “Η προσφορά του Πατριαρχείου στην Ορθοδοξία”, ο κ. Χρήστος Κων. Χολέβας, χειρούργος οδοντίατρος, υποψήφιος διδάκτορας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, κάνει μνεία στη δημιουργία τζαμιού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και αποτεφρωτηρίου νεκρών, εξηγώντας πως αυτά τα σχέδια δρομολογούνται μέσω του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το άρθρο

Συγκεκριμένα, ο κ. Χολέβας αναφέρει στο σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στο ηλεκτρονικό “Βήμα”: “Μπορεί η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών να κινήθηκε σε φαινομενικά χαμηλούς τόνους, ωστόσο έδειξε ακόμη μία φορά πως η Τουρκία ξέρει να παίξει το παιχνίδι της διπλωματίας και να διεκδικεί όλα όσα επιθυμεί. Δεν είναι τυχαίο που δεν παρέλειψε να επισκεφτεί την Κομοτηνή, δείχνοντας ότι η Θράκη βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Άγκυρας στα ελληνοτουρκικά θέματα. Αυτό τον τρόπο διάλεξε για να φανερώσει την πρόθεση της Άγκυρας να «διεθνοποιήσει» και το θέμα της Θράκης.
Μπορεί εξωτερικά να προωθεί η Τουρκία το καλό επίπεδο σχέσεων με την Ελλάδα και να γεμίζει με επαίνους τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για τα θετικά του μηνύματα, αλλά στο παρασκήνιο όλες αυτές οι επισκέψεις έκρυβαν τις διεκδικήσεις της Τουρκίας. Το θέμα είναι ότι τελικά κατόρθωσε να προκαλέσει με τις δηλώσεις του και να πετύχει έναν από τους πολλούς στόχους του.
Κατά την επισκεψή του και στη Θεσσαλονίκη, συμφωνήθηκε η κατασκευή αποτεφρωτηρίου, η δημιουργία χώρου ταφής μουσουλμάνων και το κυριότερο μελλοντικά να φτιαχτεί κανονικό τζαμί στην Θεσσαλονίκη για όσους Μουσουλμάνους κατοικούν ή επισκέπτονται την πόλη. Σε αυτό το σημείο, ας αναρωτηθούμε…
Μέσα σε μερικές μέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, έκανε τον ελεγχό του στη χώρα μας, στήριξε τις Τούρκικες μειονότητες και μας έδειξε πως ξέρει από διπλωματία. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, γιατί δεν μπορεί να πράξει αναλόγως;”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.