Αν κάθε φορά που κανονίζετε μια έξοδο για καφέ με τους φίλους σας, δεν ξέρετε τι να παραγγείλετε από τον κατάλογο του καταστήματος, τότε καλύτερα να εμπιστευτείτε τη γνώμη ενός μπαρίστα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που θα έχετε φύγει από ένα κατάστημα γεμάτοι απογοήτευση καθώς δεν ικανοποιηθήκατε από την επιλογή σας. Για να μη συμβεί ποτέ ξανά αυτό, διαβάστε, όπως τα καταγράφει το bovary.gr, τι δεν θα έπινε ποτέ ένας μπαρίστα αν βρισκόταν ο ίδιος στο ρόλο του πελάτη.

Εναν καυτό αμερικάνο

Ενας μπαρίστα δεν είναι σε θέση να ελέγξει τη θερμοκρασία του ροφήματος, εκτός κι αν σε αυτό περιέχεται γάλα που έχει υποστεί βρασμό. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή ζητήσετε έναν καυτό αμερικάνο, το μόνο που θα σας προσφέρουν είναι μια κούπα με βραστό νερό και τη δόση του καφέ.

Εναν καπουτσίνο με ξεραμένο αφρόγαλα

Οταν το αφρόγαλα δεν φτιάχντεται σωστά και βράζεται σε μεγαλύτερη θερμοκρασία, τότε έχει μια καμμένη όψη, με φυσαλίδες που είναι άσχημη γευστικά.

Εναν καπουτσίνο με γάλα αμυγδάλου

Το πλήρες γάλα δημιουργεί έναν πυκνό αφρό, που είναι τέλειος για τον καφέ τύπου καπουτσίνο. Αν το αντικαταστήσετε με γάλα αμυγδάλου το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό, αφού θα εξακολουθείτε να βλέπετε γάλα και όχι αφρό, μιας και θα μοιάζει περισσότερο με λάτε. Προτιμήστε αγελαδινό γάλα για πλούσιο αφρό.

Εναν καφέ πριν το κλείσιμο του καταστήματος

Οι πιθανότητες να έχει αντικατασταθεί ο γαλλικός με φρέσκο καφέ, μισή ώρα πριν το κλείσιμο του καταστήματος είναι μάλλον ελάχιστες. Αντί αυτού ζητήστε έναν καφέ που βασίζεται στη δόση εσπρέσο.