Ένας κατ’ επάγγελμα εφευρετικός ψεύτης

|
THESTIVAL TEAM

Της Βικης Νάκου*

Είχα που λέτε την απορία τι θα βρει πραγματικά να πει ο Αλέξης Τσίπρας στην προγραμματισμένη ετήσια παρουσία του στη ΔΕΘ. Είθισται άλλωστε στα εγκαίνια να επισκέπτεται ο εκάστοτε πρωθυπουργός την Θεσσαλονίκη και να χρησιμοποιεί το φιλόξενο βήμα του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου, για να αποτιμήσει το κυβερνητικό έργο και να εξαγγείλει τις επόμενες πρωτοβουλίες του.

Βέβαια, όταν το σύνολο της νομοθετικής παραγωγής εξαντλείται σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε κάθε λογής φορολογικών επιβαρύνσεων που αγγίζουν την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών και εκτείνονται από την κινητή τηλεφωνία μέχρι τη συνδρομητική τηλεόραση και από τα ποτά (όχι κατ’ ανάγκη τα αλκοολούχα) μέχρι τα καπνικά προϊόντα και τις πάσης φύσεως δομημένες επιφάνειες, είναι πράγματι απορίας άξιον πώς θα καταφέρει η πρωθυπουργική ομιλία να συνδυαστεί με μια νότα αισιόδοξης ελπίδας και προοπτικής.

Με βάση τη λογική κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο στην παρούσα χρονίζουσα μνημονιακή συγκυρία. Στον αστερισμό όμως της αριστερής προπαγάνδας όλα είναι δυνατά.

Και ω του θαύματος ! Στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλη μας ο πρωθυπουργός, χωρίς ίχνος ντροπής και διάθεση αυτοκριτικής, ανακοίνωσε (άκουσον – άκουσον) την ίδρυση «γραφείου του πρωθυπουργού» στην Θεσσαλονίκη με σκοπό προφανώς να αφουγκράζεται από πιο κοντά τις ανάγκες και τα προβλήματα της συμπρωτεύσουσας.

Δυστυχώς, ο πρότερος, ανέντιμος πολιτικά βίος, του διά ψεμάτων άρπαγα της εξουσίας, μας οδηγεί να ερμηνεύσουμε την καθαρά επικοινωνιακού τύπου εξαγγελία του, ως άλλο ένα πεδίο δόξης λαμπρό για διορισμό ημετέρων επιπέδου “Καρανίκα”. Όσο και εάν κάτι τέτοιο ακούγεται ισοπεδωτικό, δικαιολογείται από το ανύπαρκτο ενδιαφέρον της συμπολίτευσης για ό,τι σχετίζεται με τη Θεσσαλονίκη και την καθημερινότητα των παρατημένων στην τύχη τους κατοίκων της.

Ας μην ξεχνούμε άλλωστε το μείζον ζήτημα βραχυκυκλώματος στη λειτουργία της πόλης, που προκάλεσε η απεργία του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς (ΟΑΣΘ) με το οποίο καλείται να εξυπηρετηθεί η πλειονότητα των συμπολιτών μας.
κ. Πρωθυπουργέ, η Θεσσαλονίκη δεν έχει ανάγκη από πυροτεχνήματα και εξόχως προπαγανδιστικού χαρακτήρα εξαγγελίες. Πάψτε πια να αντιμετωπίζετε εσείς και η κυβέρνησή σας όλους εμάς, ως «ιθαγενείς», που θα ξεγελαστούμε από τα μηδενικής αξίας και κενά περιεχομένου καθρεφτάκια που μας προσφέρετε μέσα σε φανταχτερά περιτυλίγματα.

Η σκόπιμη και συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού πλησιάζει στο τέλος της.

Η ώρα της απόδοσης ευθυνών και λογαριασμού δεν είναι πλέον μακριά.

* Η Βασιλική ( Βικη ) Νάκου, είναι Αναπληρώτρια Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας & Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτο Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.