Είσαι άνεργος και θες ένα καφεδάκι; Καλά να πάθεις!

|
THESTIVAL TEAM

Τα βλέπεις παντού στην Ελλάδα. Καφετέριες, μικρά καφέ, delivery, οι επιλογές είναι πολλές, η επιθυμία μία: Ένας καφές. Για να ξυπνήσεις το πρωί, για να πάρεις ανάσα μέσα στην ημέρα, για μια γρήγορη κουβέντα με τον κολλητό, μια ευκαιρία για ένα φλερτ με κείνα τα κασστανά μάτια του απέναντι γραφείου. Και τώρα ο νέος φόρος στον καφέ ανατρέπει τα δεδομένα.

Ο φραπέ είναι ο καφές επιλογής των νέων. Αν και πολλοί στάζουν χολή για τους «νέους που αράζουν στις καφετέριες με τις ώρες», το γεγονός παραμένει ότι οι νέοι έχουν τον καφέ τους στην ημερήσια διάταξη. Οι έρευνες δείχνουν ότι κατά μέσο όρο καταναλώνουμε 4 καφέδες την ημέρα.

Δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό αλλά αναμένεται… ΕΝΦΙΑ και στο καφέ. Ναι, στον καθημερινό ΦΡΑΠΕ. Έρχονται αυξήσεις που φτάνουν σε συγκεκριμένο είδος και το 67%. Μια αύξηση πρόσθετη στις γενικότερες αυξήσεις του ΦΠΑ κλπ.

Αν κάνουμε μπακαλίστικα τις πράξεις, τα 4 Ευρώ αύξηση στο κιλό μαζί με τα υπόλοιπα κόστη του καταστηματάρχη, θα προκαλέσουν μια αύξηση της τάξεως του 35% στην τελική τιμή.

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή, που όλοι ψάχνουν την φτηνότερη εκδοχή για τον καφέ τους και που τα καφέ είναι από τις λίγες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανοίγουν και μπορούν να δώσουν – πρόσκαιρη- δουλειά σε νέους άνεργους και φοιτητές. Το ζήτημα τελικά είναι τί κάνουμε εμείς, όχι τι κάνουνε αυτοί.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.