Συν ipad και χείρα κίνει

|
THESTIVAL TEAM

Ο Μπομπ Άπφελ  διηγείται στο περιοδικό Fortune πως 100 ipad γλίτωσαν την Ελλάδα από…

140 δισ. ευρώ. Ο ίδιος ανέλαβε εκπροσωπώντας την εταιρεία του τον συντονισμό της διαδικασίας του “κουρέματος” και κατάφερε να έρθει σε επαφή με 100.000 κατόχους ελληνικών ομολόγων που βρίσκονταν διάσπαρτοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ανατρέχοντας από τη Ρωσία μέχρι τη Νότιο Αφρική και από εκεί ως το Καζακστάν, κατόρθωσε να πετύχει την υπογραφή της συμφωνίας, μιας και το χρονικό πλαίσιο ήταν αυστηρά καθορισμένο.

Αγόρασε 100 ipad και σε καθένα από τα tablet εγκατέστησε  μια ειδική εφαρμογή. Οι συσκευές δόθηκαν στους ανθρώπους της ίδιας της εταιρείας, αλλά και σε παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και των τριών τραπεζών που είχαν αναλάβει να κινήσουν τα νήματα της διαδικασίας: τις Deutsche Bank, HSBC και Lazard.

Εν τέλει, κάθε αξιωματούχος είχε στη διάθεσή του χρήσιμα εργαλεία ανάλυσης, αλλά και ασφαλείς συνδέσεις με τα συστήματα εκκαθάρισης και τα γραφεία υποστήριξης των τραπεζών, με άμεση εικόνα των οικονομικών δεδομένων.  Έτσι οι αποφάσεις και οι συνδέσεις έγιναν σε χρόνους απειροελάχιστους σε σχέση με αυτούς που θα χρειαζόταν σε άλλη περίπτωση και αυτή η συγκυρία θεωρήθηκε ως η μεγαλύτερη οικονομική συναλλαγή στην ιστορία του κόσμου χάρη στην τεχνολογία των ipad.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.