Facebook: Έρχεται υποστήριξη ανάλυσης 4Κ για τα βίντεο

|
THESTIVAL TEAM

Στην ανακοίνωση πως ξεκίνησε επίσημα τις δοκιμές για αναπαραγωγή βίντεο σε αναλύσεις 4Κ, χρησιμοποιώντας το 2160p UHD-1 Ultra-High-Definition Television standard προχώρησε το Facebook. Κάποιες σελίδες και προφίλ μπορούν ήδη να αναρτήσουν βίντεο σε αυτές τις νέες αναλύσεις.

Όπως αναφέρει το zougla.gr, το νέο χαρακτηριστικό θα μπορούσε να ενισχύσει την καρτέλα Facebook Watch, ενώ ειδικές κατηγορίες όπως τα σπορ, η επιστήμη, τεχνολογία, τα ταξίδια, η μόδα και άλλα πολλά μπορούν να επωφεληθούν από τις καλύτερες αναλύσεις.

Απ’ ό,τι φαίνεται το κοινωνικό δίκτυο προσπαθεί να γίνει ανταγωνιστικό με μεγαλύτερα βίντεο καλύτερης ποιότητας και νέες λειτουργίες απέναντι στα YouTube και Netflix, αλλά έρχεται με κάποια καθυστέρηση, καθώς το YouTube ήδη είχε 4Κ περιεχόμενο από το 2014 και 2015, ενώ προσέθεσε και 4K livestreams το 2016.

Ήδη υπήρχε υποστήριξη για 4Κ για τα 360 videos από τον Ιούλιο, αλλά τα κανονικά 2D videos πάντα ήταν έως 720p, το οποίο ήταν ικανοποιητικό για τους χρήστες των κινητών. Όμως πλέον το Facebook τραβά την προσοχή δημιουργών του Hollywood και streamign από games σε υψηλότερα framerates.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.