To iPhone X έχει μεγαλύτερη μπαταρία από το iPhone 8 Plus

|
THESTIVAL TEAM

Η Apple δεν συνηθίζει να κοινοποιεί λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών της, ειδικά όσον αφορά στις ποσότητες μνήμης RAM που ενσωματώνουν, αλλά και στη χωρητικότητα των μπαταριών τους.

Φυσικά, η παραπάνω πρακτική της εταιρείας δεν άλλαξε για τα νέα iPhone 8, 8 Plus και X, όμως διαρροές από τον κινέζικο οργανισμό πιστοποιήσεων TENAA, μας δίνουν αρκετές λεπτομέρειες για την κορυφαία πρόταση της Apple.

Το πρώτο πράγμα που επιβεβαιώνεται είναι ότι τα iPhone 8 Plus και Χ διαθέτουν 3GB μνήμης RAM [LPDDR4], ενώ πλέον γνωστή έγινε και η συχνότητα του επεξεργαστή A11 Bionic στο iPhone X, η οποία είναι 2,4GHz.

Όσον αφορά στις χωρητικότητες των μπαταριών, το iPhone 8 Plus έρχεται με μπαταρία των 2.675 mAh, ενώ το iPhone X διαθέτει μία των 2.716 mAh. Το iPhone 7 Plus έχει μπαταρία των 2.900 mAh, για όσους θέλουν να κάνουν συγκρίσεις. Όσον αφορά πάλι το “μικρό” iPhone 8, αυτό έρχεται με μπαταρία των 1.821 mAh.

Το πώς αυτές οι διαφορές επηρεάζουν την αυτονομία των τηλεφώνων στην πράξη είναι μάλλον δύσκολο να το μαντέψουμε πριν γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές δοκιμές. Πάντως, θεωρούμε ότι στην πραγματικότητα, αμφότερες οι ναυαρχίδες της Apple θα έχουν την ίδια περίπου διάρκεια μπαταρίας.

πηγή: gr.pcmag.com

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.