Περισσότερες φωτογραφίες από ποτέ βγάζουμε σήμερα χάρη στα smartphones

|
THESTIVAL TEAM

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της InfoTrends, φέτος λήφθηκαν περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια ψηφιακές φωτογραφίες παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε κάτοικο του πλανήτη αναλογούν σχεδόν 160 λήψεις! Σας φαίνεται μεγάλος ο αριθμός; Κι όμως, είναι αληθινός!

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των φωτογραφιών που λαμβάνονται έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με αυτή την τάση να οφείλεται εν μέρει -ναι, καλά μαντέψατε- στη μεγάλη δημοτικότητα των smartphones, που πλέον χαρακτηρίζονται από αξιόλογες φωτογραφικές επιδόσεις και διαθέτουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Η σχέση αυτών των συσκευών με τα social media έχει ενισχύσει, φυσικά, το συγκεκριμένο φαινόμενο!

Τα στοιχεία της InfoTrends μάλιστα δείχνουν ότι το 85% του συνόλου των φωτογραφιών που λήφθηκαν φέτος, προέρχεται από smartphones και όχι από άλλου τύπου φωτογραφικές μηχανές. Επιπλέον, η ίδια έρευνα δείχνει ότι από το 2013 ο αριθμός των εικόνων που απαθανατίζονται κάθε χρόνο, αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό ετησίως!

Πηγή: gr.pcmag.com

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.