Στη Θεσσαλονίκη επιστήμονες από όλο τον κόσμο για τη Διεθνή Έκθεση Νανοτεχνολογίας

|
THESTIVAL TEAM

Στο επίκεντρο κορυφαίων επιστημόνων θα βρεθεί η Θεσσαλονίκη, καθώς η Διεθνής Έκθεση Νανοτεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην πόλη…

Συγκεκριμένα, την επόμενη Παρασκευή, 27 Απριλίου, στις 10:30, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα RoleMak, αλλά και το Πολυγεγονός «Nanotexnology 2012».

Η Διεθνής Έκθεση Νανοτεχνολογίας που θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» από τις 30 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου 2012, αποτελεί πλέον θεσμό στο χώρο των διεθνών επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων.

Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε συνέχεια της επιτυχίας της NANOTEXNOLOGY 2011 που είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 600 παρουσιάσεις και 2.000 ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες του κλάδου, υλοποιείται με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και άλλων ελληνικών και ξένων οργανισμών, και φέρει την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει:

τη 2η Διεθνή Έκθεση για τις Nανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά “NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo” (2-6 Ιουλίου),

το 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά “ISFOE12” (2-5 Ιουλίου),

το 9ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες “NN12” (3-6 Ιουλίου) και

το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για τις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική “ISSON12” (30 Ιουνίου-7 Ιουλίου).

Τα διεθνή συνέδρια ISFOE12, NN12 μαζί με το θερινό σχολειό ISSON12 διοργανώνονται εδώ και οκτώ χρόνια και έχουν πλέον καθιερωθεί ως τα σημαντικότερα επιστημονικά γεγονότα στα πεδία των Νανοτεχνολογιών & Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Ν.Α. Ευρώπη, αναδεικνύοντας έτσι την αριστεία της Ελλάδας και ενδυναμώνοντας, παράλληλα, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας σε αυτά.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό του μήνυμα ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής NANOTEXNOLOGY 2012, κ. Σ. Λογοθετίδης «Η υποστήριξη από ελληνικούς φορείς και η ενεργός συμμετοχή εταιρειών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την ανάδειξη της ελληνικής αριστείας, την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, την ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας στο πεδίο της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών, και φυσικά για τη διεθνή προβολή της χώρας μας».

ή να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Συνεδρίου ARTION Conferences & Events στα τηλ: 2310 257813 (γραμμή Nanotexnology), 2310 252330, φαξ: 2310 272276 και email: nanotexnology@artion.com.gr.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.