Hackers έβγαλαν… στη φόρα στοιχεία χιλιάδων gamers

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Οι κυβερνοεπιθέσεις, τα ransomware και το hacking με στόχο τα λύτρα έχουν γίνει σχεδόν ρουτίνα τους τελευταίους μήνες με στόχο διάσημα web site. Τελευταίο θύμα ήταν το αρκετά γνωστό E-Sports Entertainment Association.

Οι hacker, σύμφωνα με το gr.pcmag.com, ζήτησαν από το site λίτρα για να μη διαρρεύσουν όσα στοιχεία των χρηστών του κατάφεραν να υποκλέψουν από τη βάση δεδομένων του. Το ESEA, όπως ανακοίνωσε, αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό και να καταβάλει τα λύτρα και έτσι οι hacker έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία από 1,5 εκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών. Το ESEA ενημέρωνε διαρκώς τους εγγεγραμμένους χρήστες του εδώ και 14 μέρες για τις εξελίξεις και φυσικά είχε ζητήσει από όλους να αλλάξουν τους κωδικούς τους.

Τα δεδομένα που διέρευσαν περιλαμβάνουν usernames, emails, προσωπικά μηνύματα, IPs, αριθμούς κινητών τηλεφώνων [για SMS], δημοσιεύσεις σε forum posts, κρυπτογραφημένους κωδικούς και κρυπτογραφημένες ερωτήσεις ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.