Δικηγόρος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

|
THESTIVAL TEAM

Μηνυτήρια αναφορά για πράξεις που αναφέρονται στην έκθεση του ορκωτού λογιστή του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για τα οικονομικά της ΠΑΕ κατέθεσε ο γνωστός δικηγόρος, Χαράλαμπος Αποστολίδης. Ο κ. Αποστολίδης…

παρέδωσε στον Εισαγγελέα το πόρισμα ζητώντας να εξεταστεί για τυχόν αδικήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως στη μηνυτήριο αναφορά ο κ. Αποστολίδης εξηγεί πώς η αφορμή για να προβεί σ’ αυτή την κίνηση ήταν ο ορισμός του ως νομίμου εκπροσώπου του κ. Καμπάνη, ενδιαφερομένου να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι ποτέ το δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν του παρήσχε στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο και την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, κάτι που αποτέλεσε τον κύριο λόγο απόσυρσης του ενδιαφέροντός του.

Όπως σημειώνει “αναζητούσα (σ.σ. την έκθεση) πολλές φορές επί ματαίω, έως ότου απηύθυνα δημόσια έκκληση, όποιος την έχει ή να τη στείλει ή να τη στείλει, έστω και ανωνύμως, σε μένα, ώστε να την παραδωσω εγώ στον αρμόδιο Εισαγγελά. Πράγματι μου απεστάλη σε φάκελο ανωνύμως, από άγνωστο αποστολέα και μάλιστα εν πρωτοτύπω η ανωτέρω έκθεση ελέγχου”. Στη μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Αποστολίδης ζητά από τον Εισαγγελέα να εντρυφήσει σε διαφορές στις εισπράξεις από την πώληση εισιτηρίων διαρκείας και την πώληση εισιτηρίων πριν τον αγώνα, σε επιταγή που διπλοπληρώθηκε, όπως αναφέρει, στη σημαντική αύξηση δαπανών φύλαξης και εξόδων εκκαθάρισης, σε υπέρογκες αμοιβές μάνατζερ, που πολλές φορές φθάνουν και στο 24% επί του συμβολαίου ενός ποδοσφαιριστή, ενώ η συνήθης αμοιβή μάνατζερ κυμαίνεται σε ποσοστό 7-10% κ.α.

Τέλος, ο κ. Αποστολίδης σημειώνει ακόμη: “Αυτές τις μέρες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξει σε αίσιο τέλος η διαπραγμάτευση της εξαγοράς των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον κ. Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη. Θα ήταν άτιμο και άδικο ο υποψήφιος επενδυτής να μην είναι σε γνώση αυτού του πορίσματος και των όσων βαρών θα προκύψουν στο μέλλον, από τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις που περιγράφονται σ’ αυτό το πόρισμα. Θα ήταν άδικο δηλαδή έως και άτιμο, να αγοράσει ο επενδυτής τις μετοχές αξίας (Χ) για να εκπληρώσει τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το δημόσιο και τους άλλους καταβάλλοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχει γνώση των μελλοντικών και από τις προηγούμενες χρήσεις επιβαρύνσεων ή οφειλών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που θα προκύψουν ενδεχομένως”.

 

Πληροφορίες: Olapaok.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.